Isa Widerståhl på Albert Bonniers Förlag kan bli Framtidens kvinnliga ledare 2021

Isa Widerståhl, förlagschef på Albert Bonniers förlag. Foto: Peter Jönsson

Albert Bonniers förlagschef Isa Widerståhl är en av 75 nominerade till Framtidens kvinnliga ledare som utses av chefsorganisationen Ledarna.

För femtonde året i rad rankar Sveriges chefsorganisation Ledarna Framtidens kvinnliga ledare. Syftet är att belysa vikten av en jämställd chefsmarknad och lyfta fram framstående kvinnor och chefer som förebilder. 

75 kandidater har i tuff konkurrens kvalat in på listan, och en av dem är Isa Widerståhl, förlagschef på Albert Bonniers Förlag. Hon tog över rollen i oktober 2019 då hon efterträdde Jesper Monthán.

Hur har den första tiden varit som chef och vad ser du fram emot att jobba vidare med framöver?
– Det har varit väldigt roligt och lärorikt, det är ett förlag som jag tycker oerhört mycket om och som har varit en fröjd att få lära känna, men såklart utmanande också – det tog ju inte många månader innan pandemin slog till. Det hade jag kanske inte räknat med, men det hade väl å andra sidan ingen annan heller. Jag är otroligt stolt över hur förlaget har ställt om och jobbat på distans under det här året, så just nu ser jag allra mest fram emot när vi kan ses igen, säger Isa Widerståhl.

Vad tycker du är viktigt hos en bra ledare?
– Jag tycker att engagemang, tydlighet och empati är tre väldigt grundläggande ledaregenskaper. Jag tror också att det är svårt att vara en bra ledare utan både mod och nyfikenhet.

Har du några förebilder för ditt ledarskap?
– Jag har förmånen att ha haft, och fått jobba med, otroligt bra chefer och ledare de senaste åren. De är alla förebilder för mitt ledarskap idag, säger Isa.

Vinnaren av Framtidens kvinnliga ledare 2021 presenteras den 11 maj klockan 12.00 via ett digitalt event.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL