ANNONS

Författaren Ewa Klingberg. Foto: Hanna Åhman

5 härliga feelgoodböcker – författaren Ewa Klingberg tipsar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ewa Klingberg som har kallats för Sveriges nya feelgood-drottning delar här med sig av fem favoritböcker som värmer i hjärtat.

Ewa Klingberg har tidigare arbetat som lärare, ett yrke som hon älskade från första stund. Men passionen för skrivandet tog senare överhanden och sedan 15 år tillbaka är hon författare på heltid. Ewa Klingberg skriver romaner såväl som noveller för veckopressen.

Hon slog igenom 2015 med Stenhuggarens dotter, sjunde delen i Historiska Medias serie Släkten där varje bok är skriven av en ny författare. Därefter har hon bland annat skrivit fem böcker i Huskvarna-sviten, och våren 2021 släpper hon mysdeckaren Midsommarblot, första delen i nya serien Värnamord.

Här bjuder hon Boktuggs läsare på fem av sina favoritböcker i genren feelgood.

Snäcksamlarna av Rosamunde Pilcher

”En riktig pärla som kom långt innan genren feelgood var uppfunnen. Språket är målande och karaktärerna så levande att de känns som nära vänner. Pilcher är en av mina absoluta favoritförfattare.”

Köp på Bokbörsen >>

Bergens stjärnor av Jojo Moyes

”En av Moyes bästa. Ett klassiskt drama som bygger på verkligheten och som fängslade mig från första sidan. En feelgoodroman med mycket djup.”

Bergens stjärnor

Bergens stjärnor

 • Förlag: Printz
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2019-10-03
 • ISBN: 9789177711933

De sju systrarna av Lucinda Riley – senast Den saknade systern

”Här vill jag egentligen lyfta fram hela serien. Mest av allt beundrar jag researchen som jag förstår ligger till grund för de här böckerna. Riley har bjudit mig på många timmars härlig verklighetsflykt i en värld av spännande karaktärer som med sina olika personligheter svetsas samman i en brokig syskonskara.”

Den saknade systern

Den saknade systern

 • Förlag: Bazar Förlag
 • Format: Inbunden
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2021-05-20
 • ISBN: 9789180060486

Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan

”En klassisk feelgood med doftande nybakat bröd, vänskap och kärlek. För mig representerar den här boken genren när den är som bäst. Och vem kan väl motstå tanken på att ha en lunnefågel som husdjur? Inte jag i alla fall.”

Amy Snow av Tracy Rees

”Klassar jag som feelgood även om den nog hör hemma bland historiska romaner. Men var går gränsen? Den här boken är helt klart genreöverskridande. Hur som helst är jakten på sanningen ett säkert trick för att fånga mig. Att handlingen sedan är kryddad med värme och kärlek bättrar bara på resultatet.”

Amy Snow

Amy Snow

 • Förlag: Piratförlaget
 • Format: Danskt band
 • Språk: Svenska
 • Utgiven: 2020-11-10
 • ISBN: 9789164206893
Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL