ANNONS

Natur & Kultur satsar på litteraturhistoria för en ny generation av lärare, studenter och elever. Foto: Istock

Två nya standardverk i litteraturhistoria från Natur & Kultur

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Natur & Kultur ger ut två nya standardverk för att bredda och fördjupa kunskapen om världens litteraturhistoria.

Först ut är Natur & Kulturs litteraturhistoria som kommer den 6 maj 2021. Det är det första, omfattande standardverket i sitt slag på 30 år, skriven av några av Sveriges främsta ämnesexperter. På tusen sidor berättas världens litteraturhistoria utifrån den senaste forskningen, från de första skriftsystemen till den senaste medieutvecklingen. Huvudredaktörer är Carin Franzén och Håkan Möller, professorer i litteraturvetenskap vid Stockholms respektive Göteborgs universitet.


ANNONS


– Ständigt ser vi litteraturen och dess roll debatteras i media – tunga, centrala frågor om vad som är litteratur, vilka den tillhör, hur den konsumeras och belönas. I det läget är det angeläget för Sverige att samtalet utgår från den senaste historiska forskningen. Med det här verket vill vi bidra till ett sådant samtal, säger förläggare Anders Bergman i ett pressmeddelande.


ANNONS


Natur & Kulturs litteraturhistoria

Natur & Kulturs litteraturhistoria

Den 15 juni släpps Punkt Litteraturhistoria, ett läromedel för gymnasiet. Här förklarar Cecilia Düringer, gymnasielärare i svenska och historia samt programledare för P3 Historia, hur samhälle och litteratur speglar varandra och låter läsaren förstå vad som gör litteraturen allmängiltig och odödlig.

– Att läsa litteraturhistoria är att få möjligheten att knyta an till våra eviga idéer, lära känna människor från det förflutna och växa i både bildning och tanke. Litteraturhistorien är en självklar del av svenskämnet och att få tillgång till vår litteraturskatt och se hur de långa linjerna i vår historia vävs samman i det litterära berättandet är en rättighet för varje gymnasieelev, säger Cecilia Düringer i samma pressmeddelande.

Punkt Litteraturhistoria

Punkt Litteraturhistoria

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL