2021 års Nobelpristagare i litteratur tillkännages 7 oktober

Mats Malm
Svenska Akademiens ständige sekreterare Mats Malm. Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Nobelpristagaren i litteratur avslöjas traditionsenligt av Svenska Akademien på torsdagen under Nobelveckan, vilket i år betyder 7 oktober.

Nobelveckan där de olika pristagarna tillkännages äger i år rum den 4–11 oktober, meddelar Nobelstiftelsen.

Nobelpristagaren i litteratur avslöjas traditionsenligt av Svenska Akademien på torsdagen, vilket i år betyder 7 oktober.

Det årliga tillkännagivandet har inget fast datum men brukar ske i början eller i mitten av oktober. Förra året gick litteraturpriset till den amerikanska poeten Louise Glück.

Rättat: I en tidigare version var Nobelveckan för kort.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL