Förläggaren Hanna Jacobsson. Foto: Privat

Hanna Jacobsson ny förläggare på Roos & Tegnér

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Förläggaren Hanna Jacobsson, idag på Bonnier Fakta, rekryteras av Roos & Tegnér – som i höst byter namn till Polaris Fakta.

Fackboksförlaget Roos & Tegnér, som sedan februari 2021 ägs av danska Politikens Forlag och i höst byter namn till Polaris Fakta, anställer Hanna Jacobsson som förläggare med ansvar för att utveckla utgivningsområdet hälsa.


ANNONS


– Vi är oerhört glada att kunna välkomna Hanna till oss. Hon har en gedigen erfarenhet och har arbetat upp många fantastiska författarskap. Området hälsa är idag långt ifrån endast tränings- eller dietböcker och därför är just den bredd som Hanna jobbat med och den nyfikenhet hon visat extra intressant för oss. Utgivningsmässigt bör man kunna röra sig lika ledigt inom populärpsykologi som kok-, trädgårds- eller naturböcker. Dessutom krävs en stark publicistisk ryggrad när man jobbar med det viktigaste läsaren har, nämligen sin hälsa. Allt detta har Hanna visat prov på och därför blir det superspännande att utveckla det här området tillsammans med henne, säger Petra Ward, förlagschef på Roos & Tegnér, i ett pressmeddelande.

Hanna Jacobsson börjar på sitt nya jobb i juni och kommer att arbeta både från Malmö, där Roos & Tegnér är baserade, och från Stockholm.

ANNONS

– Jag är otroligt imponerad av vad både Roos & Tegnér och Polaris åstadkommit under de senaste åren. Polaris för att de gång på gång tillgängliggör kvalitetslitteratur på ett enastående sätt. Roos & Tegnér för att de har en förmåga att snappa upp ämnen i tiden och göra riktigt bra fackböcker. Med Politiken i ryggen finns alla förutsättningar för att kunna vårda detta i framtiden och vässa utgivningen ytterligare. I den här rollen ser jag möjligheten att ha ett tydligt ämnesfokus och samtidigt undersöka hälsobegreppet och bidra till att göra viktiga fackböcker som når många läsare, säger Hanna Jacobsson i samma pressmeddelande.

Det är den andra rekryteringen som Polaris/Roos & Tegnér gör på kort tid. I slutet av januari meddelade Polaris att de anställer Lars Jexell som Digital Sales Manager på det nya digitalförlaget North Audio Publishing.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Ny poesi utforskar mäns våld mot kvinnor

Diktsamlingen Hennes uppgång och fall beskriver en kärleksrelation som inleds med intensiv förälskelse men sedan övergår i våld. Det är Marie Strömbergs debut som författare men flera av dikterna skrev hon redan för 20 år sedan.

– De är inspirerade från samtal jag hade med kvinnor när jag jobbade natt inom psykiatrin. Många hade blivit utsatta för övergrepp och jag började skriva dikter för att bearbeta det jag fick höra. Det kändes viktigt att skriva ner deras berättelser för att dokumentera dem, säger Marie Strömberg.

Några av dikterna handlar om henne själv, men även majoriteten av dem som inte gör det är skrivna i jag-form. Ett stilistiskt grepp för att komma närmare läsaren.

– Jag tycker att det blir starkare i jag-form, men ville också skriva genom betraktarens ögon, säger hon.

Att det blev just poesi beror på att hon tycker om att utforska språket och leka med ord.

– I en dikt måste man väga varje ord och om man byter ut ett ord kan texten få en helt annan betydelse. Jag gillar att man kan uttrycka så mycket med några få rader, säger hon.

Text: Evelina Hertz

(...) Läs hela artikeln »