ANNONS

Hanna Jacobsson ny förläggare på Roos & Tegnér

Förläggaren Hanna Jacobsson. Foto: Privat

Förläggaren Hanna Jacobsson, idag på Bonnier Fakta, rekryteras av Roos & Tegnér – som i höst byter namn till Polaris Fakta.

Fackboksförlaget Roos & Tegnér, som sedan februari 2021 ägs av danska Politikens Forlag och i höst byter namn till Polaris Fakta, anställer Hanna Jacobsson som förläggare med ansvar för att utveckla utgivningsområdet hälsa.

– Vi är oerhört glada att kunna välkomna Hanna till oss. Hon har en gedigen erfarenhet och har arbetat upp många fantastiska författarskap. Området hälsa är idag långt ifrån endast tränings- eller dietböcker och därför är just den bredd som Hanna jobbat med och den nyfikenhet hon visat extra intressant för oss. Utgivningsmässigt bör man kunna röra sig lika ledigt inom populärpsykologi som kok-, trädgårds- eller naturböcker. Dessutom krävs en stark publicistisk ryggrad när man jobbar med det viktigaste läsaren har, nämligen sin hälsa. Allt detta har Hanna visat prov på och därför blir det superspännande att utveckla det här området tillsammans med henne, säger Petra Ward, förlagschef på Roos & Tegnér, i ett pressmeddelande.

Hanna Jacobsson börjar på sitt nya jobb i juni och kommer att arbeta både från Malmö, där Roos & Tegnér är baserade, och från Stockholm.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

– Jag är otroligt imponerad av vad både Roos & Tegnér och Polaris åstadkommit under de senaste åren. Polaris för att de gång på gång tillgängliggör kvalitetslitteratur på ett enastående sätt. Roos & Tegnér för att de har en förmåga att snappa upp ämnen i tiden och göra riktigt bra fackböcker. Med Politiken i ryggen finns alla förutsättningar för att kunna vårda detta i framtiden och vässa utgivningen ytterligare. I den här rollen ser jag möjligheten att ha ett tydligt ämnesfokus och samtidigt undersöka hälsobegreppet och bidra till att göra viktiga fackböcker som når många läsare, säger Hanna Jacobsson i samma pressmeddelande.

Det är den andra rekryteringen som Polaris/Roos & Tegnér gör på kort tid. I slutet av januari meddelade Polaris att de anställer Lars Jexell som Digital Sales Manager på det nya digitalförlaget North Audio Publishing.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL