Jon Fosse och Leiva Wenger får Ibsenpriser

Författaren och dramatikern Alejandro Leiva Wenger. Arkivbild: Anders Wiklund/TT.

Författaren och dramatikern Jon Fosse får det norska Ibsenpriset och dramatikern Alejandro Leiva Wenger tilldelas det svenska Ibsensällskapets litterära pris 2021.

Årets mottagare av det norska Ibsenpriset är alltså författaren och dramatikern Jon Fosse.

”Det eviga och beständiga, extrem ensamhet och dödens ryckningar i en kropp förenas i en fulländad, ren och klar text”, lyder en del av motiveringen.

Fosse har tidigare fått det internationella Ibsenpriset.

Dramatikern Alejandro Leiva Wenger tilldelas samtidigt det svenska Ibsensällskapets litterära pris 2021.

”För att han i en dramatik präglad av tankeskärpa och poetisk sensibilitet, i starkt släktskap med Ibsen, destabiliserar förhållandet mellan dåtid och nutid, historia och fiktion, minne och inbillningskraft, och därigenom ger oss skakande insikter om människan i samtiden”, skriver juryn.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL