”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist blir tv-serie i USA

Demián Bichir ska spela huvudrollen i en ny tv-serie som har inspirerats av den svenska succéboken "Låt den rätte komma in". Arkivbild: Joel Ryan/AP/TT.

Den amerikanska tv-kanalen Showtime har beställt ett pilotavsnitt till en serie inspirerad av den svenska succéboken ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist, skriver Variety.

Demián Bichir, 2012 nominerad till en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin roll i ”A Better Life”, är tänkt att spela huvudrollen.

Tv-serien handlar om Mark (Bichir) och hans 12-åriga dotter Eleanor, vars liv förändrades när hon tio år tidigare förvandlades till en vampyr. Eleanor är inlåst medan hennes pappa gör sitt bästa för att förse henne med den minsta mängd mänskligt blod hon behöver för att hålla sig vid liv.

Låt den rätte komma in är John Ajvide Lindqvists succéroman från 2004. Boken handlar om 12-årige Oskar och vampyrer i Stockholmsförorten Blackeberg.

Boken har filmatiserats två gånger. En svensk version hade premiär 2008 och en amerikansk 2010.

– Serien är både ett kärleksbrev till originalfilmen och en helt egen historia, säger producenten Andrew Hinderaker till Variety.

Fotnot: John Ajvide Lindqvist är aktuell med boken Vänligheten.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL