ANNONS

”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist blir tv-serie i USA

Demián Bichir ska spela huvudrollen i en ny tv-serie som har inspirerats av den svenska succéboken "Låt den rätte komma in". Arkivbild: Joel Ryan/AP/TT.

Den amerikanska tv-kanalen Showtime har beställt ett pilotavsnitt till en serie inspirerad av den svenska succéboken ”Låt den rätte komma in” av John Ajvide Lindqvist, skriver Variety.

Demián Bichir, 2012 nominerad till en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin roll i ”A Better Life”, är tänkt att spela huvudrollen.

Tv-serien handlar om Mark (Bichir) och hans 12-åriga dotter Eleanor, vars liv förändrades när hon tio år tidigare förvandlades till en vampyr. Eleanor är inlåst medan hennes pappa gör sitt bästa för att förse henne med den minsta mängd mänskligt blod hon behöver för att hålla sig vid liv.

Låt den rätte komma in är John Ajvide Lindqvists succéroman från 2004. Boken handlar om 12-årige Oskar och vampyrer i Stockholmsförorten Blackeberg.

Boken har filmatiserats två gånger. En svensk version hade premiär 2008 och en amerikansk 2010.

– Serien är både ett kärleksbrev till originalfilmen och en helt egen historia, säger producenten Andrew Hinderaker till Variety.

Fotnot: John Ajvide Lindqvist är aktuell med boken Vänligheten.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL