Hjärnforskaren Hedvig Söderlund debuterar med bok om utbrändhet

Hedvig Söderlund, professor i psykologi. Foto: Caroline Andersson

För fyra år sedan gick jag på stan och pratade i telefon. Hon jag pratade med frågade hur det var det mig, varpå jag helt oväntat började storgråta. Så pass att en förbipasserande person frågade hur det var med mig. 

Jag hade under en längre tid haft ett pressat schema, både som professor i psykologi och i mitt privatliv. Nu hade jag nått bristningsgränsen, och sjukskrevs för utmattningssyndrom. Under behandlingen undrade jag varför det främst verkar vara kvinnor som drabbas. Eftersom jag forskar om minne och hjärnan undrade jag också hur min egen hjärna hade påverkats. I de böcker jag hittade om utmattningssyndrom fanns inte de här aspekterna med – jo, det pratades om ”prestationsprinsessor” som kör slut på sig själva, men inte så mycket om hur kvinnors villkor i samhället troligen bidrar till högre sjukskrivningstal. 

Så jag gav mig ut på en forskningsresa och sökte svar på mina frågor. Jag berättar även min egen historia, från nyfiket barn till professor i psykologi.

Den utbrända hjärnforskaren : personliga erfarenheter, fakta och vägen till läkning

Den utbrända hjärnforskaren : personliga erfarenheter, fakta och vägen till läkning

När Hedvig Söderlund blev befordrad till professor i psykologi var hon sjukskriven på grund av utmattningssyndrom. Hon hade, på både nationell och internationell nivå, framgångsrikt forskat på hur minnet är organiserat i hjärnan. Just minnet påverkas i hög grad vid utmattning, och nu undrade hon hur det såg ut i hennes egen hjärna. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL