Dags att söka stipendier från Natur & Kultur – 20 stycken ska delas ut

Per Almgren, vd Natur & Kultur. Foto: Pressbild.

Natur & Kultur ökar antalet arbetsstipendier, och 2021 blir det för första gången möjligt för barn- och ungdomsförfattare att söka.

År 2021 kommer Natur & Kultur att dela ut 14 litterära och 6 populärvetenskapliga arbetsstipendier om 100 000 kronor vardera. Ansökningsperioden pågår 1 februari till 1 maj.

För tio år sedan instiftades Natur & Kulturs litterära arbetsstipendium för litterära verk inom skönlitteratur och sakprosa. I år välkomnas även barn- och ungdomsboksförfattare med ansökan och antalet stipendier utökas från 12 till 14. Stipendiekommittén bedömer projektidéerna i ansökan samt tidplan och tidigare meriter.

– Vi hoppas att Natur & Kulturs arbetsstipendier möjliggör och stimulerar till spännande ny litteratur. Ett stipendium kan förhoppningsvis ge arbetet med boken extra tid till fördjupning, eller möjlighet att göra den där resan som levandegör berättelsen, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur i ett pressmeddelande.

De populärvetenskapliga stipendierna instiftades 2016 och ska uppmuntra tillgängliggörandet av forskning till en bred allmänhet. Antalet stipendier utökas i år från fyra till sex. Projekten ska bidra till djupare förståelse om aktuell forskning inom områdena människa, samhälle och hälsa.

– Vi är en oberoende stiftelse med uppdrag att verka för bildning och humanism. Genom stipendierna har vi ambitionen att lyfta fram betydelsefull och aktuell forskning så att fler kan ta till sig av faktabaserad kunskap. Ett uppdrag vi finner mer aktuellt än någonsin för att stärka vår demokrati., säger Per Almgren.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.