Per Almgren, vd Natur & Kultur. Foto: Pressbild.

Dags att söka stipendier från Natur & Kultur – 20 stycken ska delas ut

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Natur & Kultur ökar antalet arbetsstipendier, och 2021 blir det för första gången möjligt för barn- och ungdomsförfattare att söka.

År 2021 kommer Natur & Kultur att dela ut 14 litterära och 6 populärvetenskapliga arbetsstipendier om 100 000 kronor vardera. Ansökningsperioden pågår 1 februari till 1 maj.

För tio år sedan instiftades Natur & Kulturs litterära arbetsstipendium för litterära verk inom skönlitteratur och sakprosa. I år välkomnas även barn- och ungdomsboksförfattare med ansökan och antalet stipendier utökas från 12 till 14. Stipendiekommittén bedömer projektidéerna i ansökan samt tidplan och tidigare meriter.

– Vi hoppas att Natur & Kulturs arbetsstipendier möjliggör och stimulerar till spännande ny litteratur. Ett stipendium kan förhoppningsvis ge arbetet med boken extra tid till fördjupning, eller möjlighet att göra den där resan som levandegör berättelsen, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur i ett pressmeddelande.

De populärvetenskapliga stipendierna instiftades 2016 och ska uppmuntra tillgängliggörandet av forskning till en bred allmänhet. Antalet stipendier utökas i år från fyra till sex. Projekten ska bidra till djupare förståelse om aktuell forskning inom områdena människa, samhälle och hälsa.

– Vi är en oberoende stiftelse med uppdrag att verka för bildning och humanism. Genom stipendierna har vi ambitionen att lyfta fram betydelsefull och aktuell forskning så att fler kan ta till sig av faktabaserad kunskap. Ett uppdrag vi finner mer aktuellt än någonsin för att stärka vår demokrati., säger Per Almgren.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL