ANNONS

Dags att söka stipendier från Natur & Kultur – 20 stycken ska delas ut

Per Almgren, vd Natur & Kultur. Foto: Pressbild.

Natur & Kultur ökar antalet arbetsstipendier, och 2021 blir det för första gången möjligt för barn- och ungdomsförfattare att söka.

År 2021 kommer Natur & Kultur att dela ut 14 litterära och 6 populärvetenskapliga arbetsstipendier om 100 000 kronor vardera. Ansökningsperioden pågår 1 februari till 1 maj.

För tio år sedan instiftades Natur & Kulturs litterära arbetsstipendium för litterära verk inom skönlitteratur och sakprosa. I år välkomnas även barn- och ungdomsboksförfattare med ansökan och antalet stipendier utökas från 12 till 14. Stipendiekommittén bedömer projektidéerna i ansökan samt tidplan och tidigare meriter.

– Vi hoppas att Natur & Kulturs arbetsstipendier möjliggör och stimulerar till spännande ny litteratur. Ett stipendium kan förhoppningsvis ge arbetet med boken extra tid till fördjupning, eller möjlighet att göra den där resan som levandegör berättelsen, säger Per Almgren, vd för Natur & Kultur i ett pressmeddelande.

De populärvetenskapliga stipendierna instiftades 2016 och ska uppmuntra tillgängliggörandet av forskning till en bred allmänhet. Antalet stipendier utökas i år från fyra till sex. Projekten ska bidra till djupare förståelse om aktuell forskning inom områdena människa, samhälle och hälsa.

– Vi är en oberoende stiftelse med uppdrag att verka för bildning och humanism. Genom stipendierna har vi ambitionen att lyfta fram betydelsefull och aktuell forskning så att fler kan ta till sig av faktabaserad kunskap. Ett uppdrag vi finner mer aktuellt än någonsin för att stärka vår demokrati., säger Per Almgren.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL