Gunnel Hillås debutroman utspelar sig i 80-talets Istanbul

Debutanten Gunnel Hillås. Foto: Privat

Jag heter Gunnel Hillås och är konstnär och präst, med studier i teologi, filosofi, psykologi och på målarskolor, skrivarskola och filmmanuslinje. 1994 hade jag min debututställning på Galleri Dialog i Stockholm. Chadô och ikonskrivande är konstnärliga praktiker jag ägnar mig åt.

Jag arbetar i ett växelbruk mellan konstformerna. Måleri och att skriva berättelser integreras ofta. Jag ”skriver bilden” och en ny berättelse är som en resa mot ett okänt mål, där berättelsens karaktärer blir alltmer tydliga. Jag skriver det mesta för hand, kropp och ord hör tätt samman. Har gjort en kortfilm; Cora, och ett par filmprojekt som för närvarande befinner sig i vilostadium.

De konstnärliga praktikerna Chadô och ikonografi vilar i djupa traditioner och är en givande kontrast till mitt ”eget” skapande, liksom att skriva predikan som präst.

Se på månen, se på mig

Se på månen, se på mig

Böneutropen från minareten i ett av Istanbuls kvarter väcker henne i gryningen. Hon vänder sig försiktigt om och ser på honom. Han sover djupt. Rädslan hugger tag i henne. Hon ser på den trasiga, ituskurna målarduken som ligger slängd i ett hörn på golvet. Hur kunde det bli så här? Hans förändring skrämmer henne. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL