ANNONS

Debutanten Gunnel Hillås. Foto: Privat

Gunnel Hillås debutroman utspelar sig i 80-talets Istanbul

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Jag heter Gunnel Hillås och är konstnär och präst, med studier i teologi, filosofi, psykologi och på målarskolor, skrivarskola och filmmanuslinje. 1994 hade jag min debututställning på Galleri Dialog i Stockholm. Chadô och ikonskrivande är konstnärliga praktiker jag ägnar mig åt.

Jag arbetar i ett växelbruk mellan konstformerna. Måleri och att skriva berättelser integreras ofta. Jag ”skriver bilden” och en ny berättelse är som en resa mot ett okänt mål, där berättelsens karaktärer blir alltmer tydliga. Jag skriver det mesta för hand, kropp och ord hör tätt samman. Har gjort en kortfilm; Cora, och ett par filmprojekt som för närvarande befinner sig i vilostadium.

De konstnärliga praktikerna Chadô och ikonografi vilar i djupa traditioner och är en givande kontrast till mitt ”eget” skapande, liksom att skriva predikan som präst.

Se på månen, se på mig

Se på månen, se på mig

Böneutropen från minareten i ett av Istanbuls kvarter väcker henne i gryningen. Hon vänder sig försiktigt om och ser på honom. Han sover djupt. Rädslan hugger tag i henne. Hon ser på den trasiga, ituskurna målarduken som ligger slängd i ett hörn på golvet. Hur kunde det bli så här? Hans förändring skrämmer henne. Läs mer »

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

info@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL