ANNONS

Författaren och dramatikern Lars Norén är död

Författaren Lars Norén har avlidit. Foto: Pressbild/Albert Bonnier förlag.

Författaren och dramatikern Lars Norén är död. Han avled idag i sviterna av Covid-19, meddelar Albert Bonniers Förlag.

”Albert Bonniers Förlag har i dag av familjen fått den sorgliga uppgiften att meddela att Lars Norén avlidit tisdagen den 26 januari 2021 i sviterna av Covid-19. Lars Noréns familj och nära krets har uttryckt önskan om att få bli lämnade i fred och ber att detta respekteras till fullo”, skriver förlaget i ett pressmeddelande där de även tillägger:

”Familjen vill framföra sitt varmaste tack till personalen på S:t Görans sjukhus och Karolinska Universitetssjukhuset för all fantastisk vård och omsorg.”

– Lars Norén har varit författare på Albert Bonniers Förlag sedan tidigt 60-tal vilket gör detta till en närmare sextioårig relation. Han debuterade med diktsamlingen Syrener, snö 1963 och hans verkförteckning är omfattande. Lars Noréns betydelse som författare och dramatiker är näst intill omöjligt att formulera just nu i ett par meningar, men han var en av vår tids största. För mig personligen, som Lars Noréns förläggare, har vårt samarbete varit oerhört stimulerande under många år, säger Eva Bonnier, bokförläggare på Albert Bonniers Förlag.

– Mina tankar går först och främst till Lars familj. För egen del har jag som agent haft förmånen att i nästan tolv år följa Lars mångfacetterade konstnärskap, både som arbetskamrat och vän. Det är jag djupt tacksam för och för att jag tillsammans med Lars fått dela många härliga skratt kring vardagslivets dråplighet, säger Margareta Petersson, Lars Noréns agent.

En dramatikers dagbok 2015-2019 av Lars Norén utkom i november 2020.

Lars Norén (född 9 maj 1944) blev 76 år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL