Författaren och dramatikern Lars Norén är död

Författaren Lars Norén har avlidit. Foto: Pressbild/Albert Bonnier förlag.

Författaren och dramatikern Lars Norén är död. Han avled idag i sviterna av Covid-19, meddelar Albert Bonniers Förlag.

”Albert Bonniers Förlag har i dag av familjen fått den sorgliga uppgiften att meddela att Lars Norén avlidit tisdagen den 26 januari 2021 i sviterna av Covid-19. Lars Noréns familj och nära krets har uttryckt önskan om att få bli lämnade i fred och ber att detta respekteras till fullo”, skriver förlaget i ett pressmeddelande där de även tillägger:

”Familjen vill framföra sitt varmaste tack till personalen på S:t Görans sjukhus och Karolinska Universitetssjukhuset för all fantastisk vård och omsorg.”

– Lars Norén har varit författare på Albert Bonniers Förlag sedan tidigt 60-tal vilket gör detta till en närmare sextioårig relation. Han debuterade med diktsamlingen Syrener, snö 1963 och hans verkförteckning är omfattande. Lars Noréns betydelse som författare och dramatiker är näst intill omöjligt att formulera just nu i ett par meningar, men han var en av vår tids största. För mig personligen, som Lars Noréns förläggare, har vårt samarbete varit oerhört stimulerande under många år, säger Eva Bonnier, bokförläggare på Albert Bonniers Förlag.

– Mina tankar går först och främst till Lars familj. För egen del har jag som agent haft förmånen att i nästan tolv år följa Lars mångfacetterade konstnärskap, både som arbetskamrat och vän. Det är jag djupt tacksam för och för att jag tillsammans med Lars fått dela många härliga skratt kring vardagslivets dråplighet, säger Margareta Petersson, Lars Noréns agent.

En dramatikers dagbok 2015-2019 av Lars Norén utkom i november 2020.

Lars Norén (född 9 maj 1944) blev 76 år.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,