ANNONS

Journalisten och författaren Lars Westman död

Lars Westman. Arkivbild: Bengt Oberger/Wikimedia Commons.

Journalisten och författaren Lars Westman har avlidit, uppger tidningen Vi, för vilken Westman arbetade i många år.

”Lasse började på Vi 1966 och var därefter tidningen trogen i 45 år. Med varm humor och stor beläsenhet skildrade han stort och smått med en reportageprosa som var hans alldeles egen”, skriver Vi-redaktionen i ett inlägg på Facebook.

Han belönades 1975 med Stora journalistpriset för en serie av sin avdelning ”Bakvagnen” i tidningen. Westman skrev också ett flertal böcker, om allt från feniciernas uppgång och fall till Frank Sinatras skor. Störst spridning fick hans Pojken och tigern, som ingår som läsebok för många barn i årskurs 3.

Lars Westman blev 86 år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL