Journalisten och författaren Lars Westman död

Lars Westman. Arkivbild: Bengt Oberger/Wikimedia Commons.

Journalisten och författaren Lars Westman har avlidit, uppger tidningen Vi, för vilken Westman arbetade i många år.

”Lasse började på Vi 1966 och var därefter tidningen trogen i 45 år. Med varm humor och stor beläsenhet skildrade han stort och smått med en reportageprosa som var hans alldeles egen”, skriver Vi-redaktionen i ett inlägg på Facebook.

Han belönades 1975 med Stora journalistpriset för en serie av sin avdelning ”Bakvagnen” i tidningen. Westman skrev också ett flertal böcker, om allt från feniciernas uppgång och fall till Frank Sinatras skor. Störst spridning fick hans Pojken och tigern, som ingår som läsebok för många barn i årskurs 3.

Lars Westman blev 86 år.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL