ANNONS

Sally Rooney ger ut ny roman i höst

Sally Rooneys nya bok "Beautiful world, where are you" kommer ut 7 september i Storbritannien. Arkivbild: Fredrik Sandberg/TT.

Den irländska författaren Sally Rooney kommer ut med en ny roman (Beautiful world, where are you) i september, rapporterar The Guardian.

Boken har titeln Beautiful world, where are you på engelska och följer, liksom hennes två tidigare romaner Normala människor och Samtal med vänner, unga människor som försöker hitta sin plats i tillvaron.

Enligt förlaget Faber, där Rooneys böcker ges ut i Storbritannien, handlar boken om vännerna Alice och Eileen, som främst kommunicerar via e-post. Alice är författare och möter Felix, som hon ber följa med på en resa till Rom. Eileen sörjer ett kraschat förhållande och börjar flörta med en barndomsvän.

Sally Rooney har på kort tid blivit en av världens mest hyllade författare. Normala människor filmatiserades och blev en succé även i tv-serieformat. Den nominerades även till Bookerpriset och har kallats en ”nutida klassiker”.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL