ANNONS

Författaren och illustratören Hanna Albrektson ska illustrera kampanjer åt Akademibokhandeln under 2021. Foto och illustration: Hanna Albrektson. Montage: Boktugg.

Barnboksillustratören Hanna Albrektson i samarbete med Akademibokhandeln

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Barnboksförfattaren och illustratören Hanna Albrektson samarbetar under 2021 med Akademibokhandeln. Men det handlar inte om nya barnböcker – utan kampanjer.

Varje år samarbetar Akademibokhandeln med en illustratör som tar fram uttrycken för årets alla kampanjer. I år, 2021, är det Malmöbaserade kreatören Hanna Albrektson som fått uppdraget. Hon är både författare och illustratör och har bland annat gett ut sju barnböcker på Lilla Piratförlaget, med titlar som Hela fina jag och Bilar på väg. Förra året illustrerade hon Akta bajset! skriven av Mårten Melin.

Akademibokhandelns illustratörssamarbeten skapar ett sammanhängande manér och igenkänning hos kunderna på alla butiksskyltar och i all kommunikation under året, menar kedjan. Hanna har, utöver sina egna böcker, en bred kundbas där bland annat förlaget Natur & Kultur ingår, enligt ett pressmeddelande från Akademibokhandeln.

ANNONS: (Ser du ingen annons? Stäng av Ad Blocker, tack.)

– Det är väldigt, väldigt roligt med ett uppdrag som sträcker sig över en tid, så att jag som kreatör får chansen att skapa en röd tråd. Jag är mycket stolt över samarbetet då jag själv är en trogen kund hos Akademibokhandeln, säger Hanna Albrektson.

Ny bok – men ingen exklusivitet för Akademibokhandeln

Akademibokhandeln har tidigare haft samarbeten med Triumf förlag där nya barnböcker under ett halvår sålts exklusivt hos Akademibokhandeln och med Mattias Klum vars bilder prydde anteckningsböcker. I mars släpper Hanna Albrektson faktiskt en ny barnbok, Hönan och ägget, även den på Lilla Piratförlaget. Så frågan är förstås om den kommer exklusivt på Akademibokhandeln eller om det ska bli några Albrektson-anteckningsböcker?

– Nej, Akademibokhandeln har inget samarbete kring Hanna Albrektsons nya bok och det kommer inte att ske någon försäljning exklusivt på Akademibokhandeln, säger Maria Backlund, Marknadschef på Akademibokhandeln till Boktugg och tillägger:

– I dagsläget omfattar samarbetet med Hanna Albrektson endast utformning av våra kampanjuttryck.

I sina illustrationer kombinerar Hanna analog och digital teknik, något som skapar en varm och levande känsla även om slutprodukten blir digital. För Akademibokhandeln ligger den känslan helt rätt i tiden.

– Vi är så glada över samarbetet med Hanna Albrektson. Hennes illustrationer har ett harmoniskt uttryck med en handmålad känsla. Det känns väldigt rätt efter ett tungt 2020, säger Maria Backlund även i pressmeddelandet.

Hanna Albrektsons illustrationer kan ses i alla Akademibokhandelns butiker och på akademibokhandeln.se från och med idag, då årets första kampanj rullar ut.

Några böcker av Hanna Albrektson

Hönan och ägget

Hönan och ägget

Akta bajset!

Akta bajset!

Hela fina jag

Hela fina jag

Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

George Johanssons dystopiska SF-roman Datorernas död släpps i nyutgåva

Science fiction-romanen Datorernas död, del tre i serien Universums öde, släpps i reviderad nyutgåva. En högteknologisk dystopi som har kallats för den första svenska cyberpunkromanen.

Den klassiska science fiction-serien Universums öde av George Johansson kom ursprungligen ut på 80-talet. År 2019 respektive 2020 släpptes de två första böckerna i nyutgåva, Uppbrott från Jorden och På okänd planet, och nu är det dags för den tredje boken Datorernas död att ges ut på nytt.

– Det är väldigt roligt att böckerna kommer ut igen, jag hade nästan glömt bort dem. Jag läser inte mina gamla böcker och tänker inte ofta på dem, jag tänker mycket mer på nästa bok, säger George ”Jojje” Johansson, som förutom att skriva sci-fi även är en omtyckt barnboksförfattare till böckerna om Mulle Meck.

Han har skrivit böcker i över 40 år, men intresset för sci-fi har följt honom mycket längre än så. Som barn började han läsa tidigt och han var en flitig besökare på Stockholms stadsbibliotek. Kombinerat med ett starkt teknikintresse upptäckte han snart SF-genren. Tidskrifterna Häpna! och Galaxy väckte hans nyfikenhet, och snart läste han allt han kom över.

– För mig har SF alltid haft betoning på det första ordet, ”science”. Fantasi kan väl vem som helst skriva … men fantasi som bottnar i någon form av vetenskap – då gnistrar galaxerna!

Snart tog även det egna skrivandet fart. Det var en blandning av alla möjliga berättelser: vilda västern, flygäventyr och sci-fi.

Bokserien Universums öde skrev han – på en gammal skrivmaskin han fortfarande har kvar – parallellt med sitt heltidsjobb för Teknikens värld efter att han hade fått sina två första barn.

– Min första bok hade varit historisk, men redaktören på Bonniers bad mig skriva sci-fi istället. Jag skrev första meningen och sedan rullade det på. Trodde att ingen skulle bry sig, men serien blev något utav en succé.

Serien bestod i sin ursprungliga form av fem böcker som i nyutgivningen har slagits samman till fyra. De två första delarna hänger tydligt ihop, medan Datorernas död har en ny huvudkaraktär och utspelar sig i en annan tid och på en annan plats.

(...) Läs hela artikeln »