Barnboksillustratören Hanna Albrektson i samarbete med Akademibokhandeln

Författaren och illustratören Hanna Albrektson ska illustrera kampanjer åt Akademibokhandeln under 2021. Foto och illustration: Hanna Albrektson. Montage: Boktugg.

Barnboksförfattaren och illustratören Hanna Albrektson samarbetar under 2021 med Akademibokhandeln. Men det handlar inte om nya barnböcker – utan kampanjer.

Varje år samarbetar Akademibokhandeln med en illustratör som tar fram uttrycken för årets alla kampanjer. I år, 2021, är det Malmöbaserade kreatören Hanna Albrektson som fått uppdraget. Hon är både författare och illustratör och har bland annat gett ut sju barnböcker på Lilla Piratförlaget, med titlar som Hela fina jag och Bilar på väg. Förra året illustrerade hon Akta bajset! skriven av Mårten Melin.

Akademibokhandelns illustratörssamarbeten skapar ett sammanhängande manér och igenkänning hos kunderna på alla butiksskyltar och i all kommunikation under året, menar kedjan. Hanna har, utöver sina egna böcker, en bred kundbas där bland annat förlaget Natur & Kultur ingår, enligt ett pressmeddelande från Akademibokhandeln.

– Det är väldigt, väldigt roligt med ett uppdrag som sträcker sig över en tid, så att jag som kreatör får chansen att skapa en röd tråd. Jag är mycket stolt över samarbetet då jag själv är en trogen kund hos Akademibokhandeln, säger Hanna Albrektson.

Ny bok – men ingen exklusivitet för Akademibokhandeln

Akademibokhandeln har tidigare haft samarbeten med Triumf förlag där nya barnböcker under ett halvår sålts exklusivt hos Akademibokhandeln och med Mattias Klum vars bilder prydde anteckningsböcker. I mars släpper Hanna Albrektson faktiskt en ny barnbok, Hönan och ägget, även den på Lilla Piratförlaget. Så frågan är förstås om den kommer exklusivt på Akademibokhandeln eller om det ska bli några Albrektson-anteckningsböcker?

– Nej, Akademibokhandeln har inget samarbete kring Hanna Albrektsons nya bok och det kommer inte att ske någon försäljning exklusivt på Akademibokhandeln, säger Maria Backlund, Marknadschef på Akademibokhandeln till Boktugg och tillägger:

– I dagsläget omfattar samarbetet med Hanna Albrektson endast utformning av våra kampanjuttryck.

I sina illustrationer kombinerar Hanna analog och digital teknik, något som skapar en varm och levande känsla även om slutprodukten blir digital. För Akademibokhandeln ligger den känslan helt rätt i tiden.

– Vi är så glada över samarbetet med Hanna Albrektson. Hennes illustrationer har ett harmoniskt uttryck med en handmålad känsla. Det känns väldigt rätt efter ett tungt 2020, säger Maria Backlund även i pressmeddelandet.

Hanna Albrektsons illustrationer kan ses i alla Akademibokhandelns butiker och på akademibokhandeln.se från och med idag, då årets första kampanj rullar ut.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Några böcker av Hanna Albrektson

Hönan och ägget

Hönan och ägget

Hela fina jag

Hela fina jag

Handla böcker där du är – hitta närmsta bokhandel
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL