Brittiska bokhandlare ber om stöd efter ny lockdown – Waterstones stänger butiker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den brittiska bokhandlareföreningen (BA) varnar för allvarliga effekter efter den nya lockdown som trädde i kraft idag (5 januari) i England och ska gälla till mitten av februari. Även Nordirland, Skottland och Wales har stängt ner. Många fortsätter dock att erbjuda beställningar per telefon och via webben för avhämtning, ”click and collect”.
– Den här perioden är traditionellt den lugnaste delen av en bokhandlares år och det finns en tröst i det, men det finns ett gapande hål i 2020 års siffror för många bokhandlare och de måste ha möjlighet att fortsätta sälja för att hämta in de förlusterna, säger BA-chefen Meryl Halls till The Bookseller.
Samtidigt meddelar Waterstones att de tillfälligt stänger sina butiker och permitterar personalen som en följd av den nya nedstängningen. James Daunt, VD, räknar med att de öppnar igen först i mars – tills dess hänvisas kunder till Waterstones.com. Även han efterlyser insatser från regeringen, inte minst för att rädda indiebokhandlar.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL