ANNONS

Brittiska bokhandlare ber om stöd efter ny lockdown – Waterstones stänger butiker

Den brittiska bokhandlareföreningen (BA) varnar för allvarliga effekter efter den nya lockdown som trädde i kraft idag (5 januari) i England och ska gälla till mitten av februari. Även Nordirland, Skottland och Wales har stängt ner. Många fortsätter dock att erbjuda beställningar per telefon och via webben för avhämtning, ”click and collect”.
– Den här perioden är traditionellt den lugnaste delen av en bokhandlares år och det finns en tröst i det, men det finns ett gapande hål i 2020 års siffror för många bokhandlare och de måste ha möjlighet att fortsätta sälja för att hämta in de förlusterna, säger BA-chefen Meryl Halls till The Bookseller.
Samtidigt meddelar Waterstones att de tillfälligt stänger sina butiker och permitterar personalen som en följd av den nya nedstängningen. James Daunt, VD, räknar med att de öppnar igen först i mars – tills dess hänvisas kunder till Waterstones.com. Även han efterlyser insatser från regeringen, inte minst för att rädda indiebokhandlar.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL