Brittiska bokhandlare ber om stöd efter ny lockdown – Waterstones stänger butiker

Den brittiska bokhandlareföreningen (BA) varnar för allvarliga effekter efter den nya lockdown som trädde i kraft idag (5 januari) i England och ska gälla till mitten av februari. Även Nordirland, Skottland och Wales har stängt ner. Många fortsätter dock att erbjuda beställningar per telefon och via webben för avhämtning, ”click and collect”.
– Den här perioden är traditionellt den lugnaste delen av en bokhandlares år och det finns en tröst i det, men det finns ett gapande hål i 2020 års siffror för många bokhandlare och de måste ha möjlighet att fortsätta sälja för att hämta in de förlusterna, säger BA-chefen Meryl Halls till The Bookseller.
Samtidigt meddelar Waterstones att de tillfälligt stänger sina butiker och permitterar personalen som en följd av den nya nedstängningen. James Daunt, VD, räknar med att de öppnar igen först i mars – tills dess hänvisas kunder till Waterstones.com. Även han efterlyser insatser från regeringen, inte minst för att rädda indiebokhandlar.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.