Dagbok för alla våra läsare (Julkalender 2020) – dag 23

Dagbok för alla våra läsare, kallar vi 2020 års julkalender. Bilder: iStock. Montage: Boktugg.

Ett sista nyhetsbrev före jul och paketinslagning och mer existentiella funderingar på redaktionen, dan före dan.

Jodå, det blev ett sista nyhetsbrev dagen före julafton. Först var tanken att lägga fokus på att få fram vårt eget budskap: en sajt som erbjuder sitt innehåll gratis behöver faktiskt stödprenumeranter.

Kanske är eftermiddagen den 23 december fel tidpunkt för ett nyhetsbrev, men vi såg ändå en liten effekt när flera personer swishade in en stödpeng och några passade på att teckna Boktugg Support-prenumerationer på 1, 2 eller 3 kr/dag. Ibland tänker jag att det skulle räcka om varje prenumerant på nyhetsbrevet gjorde detta.

Då hade vi kunnat lyfta Boktugg till en helt ny nivå, med ytterligare en reporter – på heltid. Och jag själv skulle kunna ta ut lön. Bara en sån sak.

Nyhetsbrevet skulle alltså främst vara en uppmaning till läsarna att göra detta. Men så kunde jag inte riktigt hålla mig utan la med lite nyheter, det ska ju finnas ett värde för mottagaren också.

Om du missat det kan du läsa Boktuggs nyhetsbrev #264 här.

Utlandsförsäljning blev julklapp för Hanna

En feelgoodhistoria tycker jag det är när en vuxenroman av Hanna Blixt säljs till Tyskland och ytterligare två länder bara några månader efter hennes debut.

Det är alltså inte hennes debut som författare, hon har skrivit en rad barn- och ungdomsböcker och under tio års tid kämpat på med eget förlag. Som så många andra är det alltså inte succé över en natt som gäller. Läs gärna intervjun vi gjorde med Hanna Blixt i somras om hennes tankar kring att gå från eget förlag till Historiska Media.

Regeringen har haft det tufft det senaste halvåret, när man inte har talets gåva är det svårt att vara tydlig. På förmiddagen skrev vi om oklarheterna i artikeln Ska bibliotek stänga? Svensk biblioteksförening efterlyser klara besked och på eftermiddagen (när jag redan var klar med utskicket av nyhetsbrevet) kom nyheten Fel att uppmana biblioteken att stänga – ansvariga backar.

Det var väl ingen högoddsare att Boken ”Vargasommar” av Hans Rosenfeldt filmatiseras och blir dramaserie i TV4.

I januari släpps en omdebatterad bästsäljare om migrantöde av Jeanine Cummins på svenska, och Boktugg var faktiskt först med att skriva om den storyn just när det stormade om den i USA i januari i år och det blev klart att Strawberry förlag köpt de svenska rättigheterna. Sedan dess har Strawberry blivit Bazar.

Dagen avslutades med att titta på julfilm och slå in paket efter storstädning av hela huset och en sväng till Ica Maxi för att inhandla lite smått och gott. Imorgon är det ju faktiskt julafton. Så varför inte avsluta med en bild?

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL