Johan Rheborg blir Agatha Christie-detektiv i ny TV4-serie

Johan Rheborg i "Agatha Christies Sven Hjerson". Pressbild: TV4.

Johan Rheborg ska spela mästerdetektiv i den kommande tv-serien ”Agatha Christies Sven Hjerson” på TV4.

Satsningen beskrivs som en klassisk pusseldeckare, fritt baserad på Agatha Christies mordhistorier. I Christies litterära universum är Sven Hjerson en finsk detektiv, påhittad av författaren Ariadne Oliver.

I serien är Hjerson en åländsk brottsutredare, som dragit sig tillbaka efter att ha löst några av Sveriges svåraste fall. Han får också en parhäst i form av tv-producenten Klara Sandberg, spelad av Hanna Alström.

”Agatha Christies Sven Hjerson älskar dyra kläder, är svag för rödhåriga personer och specifika vinylsamlingar, får han välja äter han helst rårivna grönsaker. Han är en riktig anglofil och ensamvarg. Jag är fortfarande i en fas där jag lär känna honom, varje dag är full av nya upptäckter”, säger Johan Rheborg i ett pressmeddelande.

Inspelningarna drog i gång på Åland tidigare i december och pågår fram till i vår. Serien har premiär på C More och TV4 hösten 2021.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL