Frida Mellström debuterar med prosalyrisk roman

Debutanten Frida Mellström. Foto: Marie de Verdier

För snart åtta år sedan bestämde jag mig för att skriva en bok. Eller, tio böcker. Därför att först om alla tio blev pannkaka, gav jag mig rätten att ge upp.

Jag hade skrivit för teater, radio och musikal, men var trött på min röst. Jag ville veta hur den lät utan repliker och scenanvisningar. Så jag skrev och klippte isär, slängde bort, fogade samman. Gjorde spellistor med Max Richter, Nils Frahm och Lana del Rey, använde som soundtrack när jag skrev. Läste in texter och lyssnade av dem när jag promenerade. Stämde rytmen i de skrivna orden med den i min kropp?

I mina texter berättar jag om skörheten hos oss människor. Om ensligheten, men också gemenskapen i den. Min debut prosalyriska Sedan kommer orden är inget undantag. För jag skrev en bok och ingen pannkaka. I november 2020 debuterade jag med den.

Sedan kommer orden

Sedan kommer orden

Det handlar om Lenore. Hennes man Hannes är död och hon känner att hennes ord är kantiga och skär sig mot sonen Axels mjuka. Scenerna växlar mellan ett nu och ett då när hon gör upp med det förflutna i längtan efter att komma sin son närmare. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL