ANNONS

Storytel följer efter Bookbeat: Lanserar Light-abonnemang med tak för lyssning

Storytel gör som Bookbeat och erbjuder ett billigare abonnemang - med begränsad lyssning på den finska marknaden. Skärmdump.

Storytel har lanserat ett Light-abonnemang på den finska marknaden för 9,99 euro och ett tak på 20 timmar per månad. När kommer det till Sverige?

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Bookbeat började testa konceptet med en begränsning av antalet timmar i sina abonnemang på den tyska marknaden och följde därefter upp med att lansera sitt 99-kronorsabonnemang på den svenska marknaden i mars 2020.

Storytel har dock fokuserat på obegränsad lyssning, men kanske är de på väg att svänga.

ANNONS

I Storytels kvartalsrapport som släpptes idag kan man nämligen läsa att företaget den 14 oktober lanserade ett nytt koncept i Finland som de kallar Storytel Light, vid sidan om de välkända Storytel Unlimited- och Familyabonnemangen.

Den inkluderar 20 timmar per månad för 9,99 euro (motsvarande 102 kr med dagens kurs), alltså identiskt med Bookbeat Basic.

”Syftet med den nya produktlanseringen är att göra ljudböcker och eböcker tillgängliga för en ännu bredare grupp av konsumenter och därigenom även öka den långsiktiga lönsamheten för förlag och författare. Vi tror att den här nya prenumerationsmodellen ökar flexibiliteten för användare och erbjuder en lägre instegströskel”, skriver Storytel i rapporten.

Nu är frågan: Hur länge dröjer det innan Storytel Light dyker upp på den svenska marknaden? Och är det en signal om att även Storytel letar efter en väg bort från revenue share?

Det är ingen tvekan om att det finns enskilda ljudbokskunder som konsumerar enorma mängder ljudböcker varje månad, i vissa fall så mycket som en bok om dagen (jo, om man lyssnar både på väg till och från jobbet och under arbetstid så är det inget problem). Något som oroar många förlag som anser att ersättningsnivån per timme är alltför låg. För tredje kvartalet betalade Storytel ut 2 kr per timme till de förlag som har standardavtalet med 50 procent.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL