Thrillerdebuten Dödssynden av Maria Grund såld till tio länder

Författaren Maria Grund debuterade med thrillern Dödssynden våren 2020. Foto: Pressbild/Modernista.

Totalt tio länder har nu köpt rättigheterna till Maria Grunds thrillerdebut Dödssynden. En av de största är Penguin Verlag i Tyskland som betalat ett sjusiffrigt belopp i en tvåboksaffär.

– Månaderna sedan Dödssynden kom ut känns overkliga. Jag hade aldrig kunnat drömma om att det skulle gå så här bra, säger Maria Grund i ett pressmeddelande.

Dödssynden är berättelsen om en fjortonårig flicka som hittas död i ett vattenfyllt kalkbrott på en välbekant men samtidigt märkligt främmande ö utanför Sveriges ostkust. Boken nominerades nyligen till Årets deckardebut av Svenska Deckarakademin och har tidigare nominerats i samma kategori för Crimetime Awards 2020.

– Att ha blivit nominerad till bästa debut av Svenska Deckarakademin är en stor ära och helt fantastiskt. Jag är så oerhört glad över alla som läser och tar berättelsen till sig, säger Maria Grund.

Rättigheter för Dödssynden har hittills sålts till Nova Fronteira (Brasilien), Rahva (Estland), Otava (Finland), Robert Laffont (Frankrike), Nord (Italien), Penguin Verlag (Tyskland), Volt (Nederländerna), Eksmo (Ryssland), Trini Vergara Ediciones (spanska världsrättigheter) och Grada (Tjeckien).

– Texten griper tag redan på första sidan och Maria lyckas verkligen bygga stämning på ett unikt sätt. Intresset internationellt har varit stort och verkar inte avta, säger Grunds agent Erik Larsson på Partners in Stories i samma pressmeddelande.

Maria Grund, född och uppvuxen utanför Stockholm, är skribent och manusförfattare med en Master of Fine Arts-examen från New York University. Efter flera år i London och New York är hon nu bosatt på Gotland. Dödssynden utkom i mars 2020 på Modernista.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,