ANNONS

Anna Burns får International Dublin Literary Award 2020 och 100 000 euro

Anna Burns fick 2018 års Bookerpris för sin roman Milkman (utgiven på svenska med titeln Mjölkbudet av Nirstedt/litteratur). Nu belönas hon ännu en gång för samma roman, denna gång International Dublin Literary Award 2020. Prissumman är på hela 100 000 euro (drygt en miljon kronor) och Anna Burns är den första irländska kvinnliga författare som får priset som delats ut i 25 år. Bakom priset står staden Dublin, och nomineringar kommer från bibliotekarier över hela världen.
– Bibliotek har alltid varit viktiga för mig. Jag har framträdande minnen från min barndoms lördagar när jag gick till biblioteket med min moster. Det verkade finnas en svart marknad för bibliotekskort när jag växte upp, ingen verkade ha ett eget men folk hade tre till fem kort och kom ut med nio till femton böcker, sa Anna Burns, enligt Irish Times.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL