Dags för läslovet 2020 med robotbygge, monsterjakt och högläsningstävling

Hur många böcker tänker du läsa på läslovet i år? Foto: Istock

På måndag börjar vecka 44 och därmed också läslovet. Runtom i landet anordnas hundratals aktiviteter för att främja läslusten och kreativiteten.

Temat för läslovet i år är högläsning, vilket speglas i de aktiviteter som anordnas runtom i landet. Det är hundratals aktiviteter som äger rum över hela landet, och i Läslovets kalendarium går det att söka bland olika län och orter.

Bland annat blir det spökföreställning på Junibacken, gott och blandat på Kulturhuset Stadsteatern där man har chans att träffa fotbollsspelaren Martin Mutumba, robotbygge på biblioteket i Örebro och monsterjakt i Eskilstuna. I Köping blir det Mumin-föreställning och i Skutskär filmverkstad. 

För den kreativa finns det ett antal skrivarverkstäder, och på flera ställen arrangeras LasseMaja-relaterade aktiviteter. Den som gillar Bamse kan vara med i Bamses högläsningstävling, som går ut på att läsa in en saga och tävla om att få läsa in den i en riktig studio.

Även för vuxna finns det saker att göra, exempelvis ett antal seminarier och samtal att titta på. Bland annat en intervju med Jens Lapidus om högläsning och Nätverket Läslovs webbinarium från inspirationsdagen den 7 september – båda kan hittas på läslov.se.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL