ANNONS

Dags för läslovet 2020 med robotbygge, monsterjakt och högläsningstävling

Hur många böcker tänker du läsa på läslovet i år? Foto: Istock

På måndag börjar vecka 44 och därmed också läslovet. Runtom i landet anordnas hundratals aktiviteter för att främja läslusten och kreativiteten.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

Temat för läslovet i år är högläsning, vilket speglas i de aktiviteter som anordnas runtom i landet. Det är hundratals aktiviteter som äger rum över hela landet, och i Läslovets kalendarium går det att söka bland olika län och orter.

Bland annat blir det spökföreställning på Junibacken, gott och blandat på Kulturhuset Stadsteatern där man har chans att träffa fotbollsspelaren Martin Mutumba, robotbygge på biblioteket i Örebro och monsterjakt i Eskilstuna. I Köping blir det Mumin-föreställning och i Skutskär filmverkstad. 

För den kreativa finns det ett antal skrivarverkstäder, och på flera ställen arrangeras LasseMaja-relaterade aktiviteter. Den som gillar Bamse kan vara med i Bamses högläsningstävling, som går ut på att läsa in en saga och tävla om att få läsa in den i en riktig studio.

Även för vuxna finns det saker att göra, exempelvis ett antal seminarier och samtal att titta på. Bland annat en intervju med Jens Lapidus om högläsning och Nätverket Läslovs webbinarium från inspirationsdagen den 7 september – båda kan hittas på läslov.se.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL