ANNONS

Nätverket bakom läslovet ordnar webbinarium som upptakt inför vecka 44

Temat för läslovet 2020 är högläsning. Foto: Istock

På eftermiddagen den 7 september bjuder nätverket bakom läslovet in till digital inspirationsdag som uppvärmning inför vecka 44. Temat är högläsning.

Läslovet inleds i år den 26 oktober och har högläsning som tema. Men redan nu börjar upptakten. Måndagen 7 september bjuder nätverket bakom läslovet in till en inspirationsdag fylld av exempel och tips i form av ett avgiftsfritt webbinarium via Zoom. 

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

I programmet medverkar bland annat ståuppkomikern David Batra som delar med sig av sina tankar om högläsning, och skådespelaren Tomas Bolme som berättar om sitt arbete som en av Sveriges mest uppskattade ljudboksinläsare. Författaren och journalisten Josefine Sundström funderar kring vad som händer när man läser tillsammans, och redaktören Paulina Helgeson berättar om Litteraturbanken och om Harry Martinsons klassiska mästerverk Aniara som finns för fri användning på Litteraturbankens webbplats.

Under webbinariet presenteras också boken En bro av poesi, en antologi med äldre och nyare dikter för högläsning som Svenska Akademien, via Skolverket, delar ut till alla barn som börjar i förskoleklass nästa år. Samlingen presenteras av bland andra Svenska Akademiens ständige sekreterare Mats Malm samt av Ann Boglind, universitetslektor/lärarutbildare, och Anna Nordlund, docent i litteraturvetenskap, som båda har sammanställt boken.

Astrid Nymansson, jurist på Administration av litterära rättigheter i Sverige, ALIS, och Peter Alsbjer, regionbibliotekarie Region Örebro, berättar om vilka regler som gäller vid offentlig högläsning av upphovsrättsskyddade verk.

Programmet inleds och summeras av Elisabet Reslegård, ordförande och projektledare för Läsrörelsen och Nätverket Läslov, Johan Unenge, tecknare, författare och talesperson för Nätverket Läslov, och journalisten Gunilla Kindstrand, som är moderator under inspirationsdagen.

Webbinariet pågår kl. 13.30-15.30 måndagen den 7 september och är öppet för alla. Anmälan görs på läslov.se.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se