ANNONS

Hur länge dröjer det innan vi ser "amazon.se" på de här paketen? Foto: iStock.

De annonserar efter lagerarbetare till Amazons logistikpartner i Eskilstuna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Amazon har börjat beställa böcker till sitt lager i Eskilstuna. Samtidigt annonserar Kuehne+Nagel via bemanningsföretag efter lagerarbetare – både heltids- och timanställda.

Tidigare i veckan rapporterades om att Amazon börjat beställa böcker från svenska förlag via distributörer. De fyller på lagret i Eskilstuna som sköts av det tyska företaget Kuehne+Nagel.

Så alla undrar förstås hur länge det sedan dröjer innan Amazon lanserar sin .se-sajt i skarpt läge och börjar sälja böcker – men kanske framför allt även andra varor som ju numera är den största delen av bolagets omsättning.

Kuehne+Nagel började för några dagar sedan annonsera efter personal till lagret, via Monster och på LinkedIn. De vill ha personer med mer än två års erfarenhet av lagerarbete och företaget letar efter lagerarbetare både på heltid och timanställd extrapersonal (”ca 2 dagar/vecka med goda möjligheter till mer än så”). Skiftarbete kan förekomma. Bland arbetsuppgifterna finns ”in- och utleverans av varor, orderplock, truckkörning och paketering”.

Här är platsannonsen som ska fylla Amazons svenska lager med personal.

Eller egentligen är det bemanningsföretaget Randstad som skriver: ”Har du erfarenhet av lagerarbete och är en driven, noggrann och ansvarstagande person? Då har vi jobbet för dig! Vi söker nu lagerarbetare inför kommande uppdrag hos vår kund Kuehne+Nagel i Eskilstuna.”

Så när öppnar Amazon i Sverige? Det sägs inget om tillträdesdag i platsannonserna, men i meningen ”Urval kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!” kanske vi får en ledtråd om att det inte dröjer alltför länge?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL