De annonserar efter lagerarbetare till Amazons logistikpartner i Eskilstuna

Hur länge dröjer det innan vi ser "amazon.se" på de här paketen? Foto: iStock.

Amazon har börjat beställa böcker till sitt lager i Eskilstuna. Samtidigt annonserar Kuehne+Nagel via bemanningsföretag efter lagerarbetare – både heltids- och timanställda.

Tidigare i veckan rapporterades om att Amazon börjat beställa böcker från svenska förlag via distributörer. De fyller på lagret i Eskilstuna som sköts av det tyska företaget Kuehne+Nagel.

Så alla undrar förstås hur länge det sedan dröjer innan Amazon lanserar sin .se-sajt i skarpt läge och börjar sälja böcker – men kanske framför allt även andra varor som ju numera är den största delen av bolagets omsättning.

Kuehne+Nagel började för några dagar sedan annonsera efter personal till lagret, via Monster och på LinkedIn. De vill ha personer med mer än två års erfarenhet av lagerarbete och företaget letar efter lagerarbetare både på heltid och timanställd extrapersonal (”ca 2 dagar/vecka med goda möjligheter till mer än så”). Skiftarbete kan förekomma. Bland arbetsuppgifterna finns ”in- och utleverans av varor, orderplock, truckkörning och paketering”.

Här är platsannonsen som ska fylla Amazons svenska lager med personal.

Eller egentligen är det bemanningsföretaget Randstad som skriver: ”Har du erfarenhet av lagerarbete och är en driven, noggrann och ansvarstagande person? Då har vi jobbet för dig! Vi söker nu lagerarbetare inför kommande uppdrag hos vår kund Kuehne+Nagel i Eskilstuna.”

Så när öppnar Amazon i Sverige? Det sägs inget om tillträdesdag i platsannonserna, men i meningen ”Urval kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!” kanske vi får en ledtråd om att det inte dröjer alltför länge?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL