ANNONS

De annonserar efter lagerarbetare till Amazons logistikpartner i Eskilstuna

Hur länge dröjer det innan vi ser "amazon.se" på de här paketen? Foto: iStock.

Amazon har börjat beställa böcker till sitt lager i Eskilstuna. Samtidigt annonserar Kuehne+Nagel via bemanningsföretag efter lagerarbetare – både heltids- och timanställda.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

Tidigare i veckan rapporterades om att Amazon börjat beställa böcker från svenska förlag via distributörer. De fyller på lagret i Eskilstuna som sköts av det tyska företaget Kuehne+Nagel.

Så alla undrar förstås hur länge det sedan dröjer innan Amazon lanserar sin .se-sajt i skarpt läge och börjar sälja böcker – men kanske framför allt även andra varor som ju numera är den största delen av bolagets omsättning.

Kuehne+Nagel började för några dagar sedan annonsera efter personal till lagret, via Monster och på LinkedIn. De vill ha personer med mer än två års erfarenhet av lagerarbete och företaget letar efter lagerarbetare både på heltid och timanställd extrapersonal (”ca 2 dagar/vecka med goda möjligheter till mer än så”). Skiftarbete kan förekomma. Bland arbetsuppgifterna finns ”in- och utleverans av varor, orderplock, truckkörning och paketering”.

Här är platsannonsen som ska fylla Amazons svenska lager med personal.

Eller egentligen är det bemanningsföretaget Randstad som skriver: ”Har du erfarenhet av lagerarbete och är en driven, noggrann och ansvarstagande person? Då har vi jobbet för dig! Vi söker nu lagerarbetare inför kommande uppdrag hos vår kund Kuehne+Nagel i Eskilstuna.”

Så när öppnar Amazon i Sverige? Det sägs inget om tillträdesdag i platsannonserna, men i meningen ”Urval kan komma att ske löpande så skicka in din ansökan redan idag!” kanske vi får en ledtråd om att det inte dröjer alltför länge?

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL