ANNONS

Amazon lanserar i Sverige till Läslovet eller Black Friday?

Hur länge dröjer det innan vi ser Amazonpaket i posten som skickats från Amazons svenska lager? Foto: iStock.

Amazon öppnar sin nätbokhandel före jul. Det kan vi nästan utgå ifrån efter beskedet att de börjat beställa hem böcker till sitt lager från svenska förlag.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

Det är Svensk Bokhandel som rapporterar att Amazon beställt så mycket som 23 000 böcker (exemplar, inte titlar) till sitt svenska lager i Eskilstuna. Beställningarna ska ha skickats till Förlagssystem i måndags och ska levereras till Amazon under veckan.

Bookbeat och Bonnierförlagen bekräftar till SvB att de fått beställningar på sina titlar, utan att avslöja vilka volymer det gäller men att det handlar om både nyheter och backlist.

Det här bör ju innebära att Amazon.se kommer att lanseras och börja sälja böcker före jul. Den stora frågan blir nu snarare när. Kommer de att lansera till Black Friday (27 november) som det spekulerades om redan för något år sedan, eller ska de slå till och nyttja Läslovet (vecka 44) med kampanjer på barnböcker och erbjudanden riktade till barnfamiljer?

Som vanligt med Amazon är det locket på – fram tills de trycker på knappen. Domänen Amazon.se pekas fortfarande om till Amazons tyska sajt, men översättningsarbetet pågår för fullt och när det gäller böcker har de ju redan svenska produkttexter på samtliga titlar genom Bokinfo.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL