ANNONS

Frihetspennan till Per Svensson

Per Svensson. Arkivbild: Jurek Holzer/ SvD/TT.

Journalisten och författaren Per Svensson är årets mottagare av Torgny Segerstedts frihetspenna.

Han får utmärkelsen för att han ”med den goda stilen som kännetecken argumenterar han oförtröttligt, perspektivrikt och med en djupgående kunskap mot alla försök att normalisera rasism, trångsynt nationalism och auktoritär populism”, som en del av motiveringen lyder.

Per Svensson är skribent på Dagens Nyheters kultursidor och har tidigare varit politisk redaktör på samma tidning. Tidigare har han varit chefredaktör på Kvällsposten, kulturchef på Expressen, kolumnist på Sydsvenskan samt skrivit en rad essä- och reportageböcker.

Frihetspennan har delats ut av Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne sedan 1996. Bland tidigare pristagare finns bland andra Gellert Tamas, Cecilia Uddén, Åsne Seierstad och Hédi Fried.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL