Suad Ali debuterar med en roman om kvinnor på flykt

Författaren Suad Ali. Foto: Kajsa Göransson.

Jag heter Suad Ali och har skrivit romanen Dina händer var fulla av liv som kommer ut på Norstedts den 14 september. Jag föddes oktober 1990 i Mogadishu Somalia, ett par månader senare bröt inbördeskriget ut.

Jag är statsvetare och har arbetat med migrationsfrågor de senaste åtta åren på FN:s flyktingorgan UNHCR, Utrikesdepartementet och Migrationsverket. När jag skriver klart manuset gör jag det från Jordanien där jag har bott sedan förra året. Jordanien är ett land som hyser många flyktingar.

Jag tänker på kvinnorna som är på flykt här och så tänker jag på min huvudkaraktär Nora, och vilken otrolig omställning det skulle vara för henne att vara på flykt i Jordanien. Och så tänker jag på att jag har levt med Dina händer var fulla av liv i fem år och slås av hur läskig tanken av att släppa ut något jag har skapat är. 

Dina händer var fulla av liv

Dina händer var fulla av liv

Dina händer var fulla av liv skildrar en kvinna före, under och efter flykten. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL