ANNONS

Netflix gör ny serie baserad på fantasyvärlden i ”The witcher”

Henry Cavill spelar huvudrollen som Geralt i Netflixserien "The witcher". Serien får nu en uppföljare. Pressbild: Katalin Vermes/AP/TT.

Netflix har beställt en ny serie som ska utspela sig i samma fantasyvärld som ”The witcher”, skriver The Wrap.

Serien heter ”The witcher: blood origin” och ska handla om den allra första häxkarlen som levde 1 200 år före Geralt, huvudpersonen i ”The witcher”.

Netflixserien ”The witcher” bygger på bokserien ”Sagan om häxkarlen” av den polske författaren Andrzej Sapkowski.

ANNONS

Den första säsongen av ”The witcher” hade premiär på Netflix den 20 december 2019. Inspelningarna av säsong två fick tidigare i år pausas till följd av pandemin.

Boktugg fotnot: Den sista önskningen och Ödets svärd av Andrzej Sapkowski släpptes på svenska för en månad sedan av Bonnierförlagens nya imprint Gondol. De gavs ursprungligen ut av Coltso 2010 och 2011. Försäljningen av författarens böcker har skjutit i höjden utomlands efter den försa säsongen av Netflix-serien.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL