ANNONS

16 år gammal novell av Philip Pullman ges ut i samband med Guldkompassens 25-årsjubileum

Philip Pullmans novell Serpentine skrevs 2004 i välgörenhetssyfte, men har inte blivit publicerad – förrän nu. Serpentine är en fristående berättelse om en tonårig Lyra Belacqua, huvudkaraktär i succétrilogin Den mörka materian (Guldkompassen, Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren) som gavs ut mellan 1995 och 2000. Enligt Pullman binder novellen ihop den ursprungliga trilogin med de senare utgivningarna i serien Boken om stoft (Lyras färd och Det hemliga riket).
Penguin Random House ger ut novellen i oktober 2020, både som hårdband och ebok med illustrationer av Tom Duxbury och som ljudbok inläst av Oscarsbelönade skådespelaren Olivia Colman. (Via Bookseller.)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se