ANNONS

SiriusXM köper podcastbolaget Stitcher för 2,77 miljarder kronor

Podcaster och ljudböcker ligger numera väldigt nära varandra. En ny storaffär avslöjades i veckan då satellitradioföretaget SiriusXM köper Stitcher för 300 miljoner dollar (motsvarande 2,77 miljarder dollar) i vad som sägs vara den största podcastaffären hittills. Stitcher hade intäkter på 72,5 miljoner dollar (670 Mkr) förra året – en dubblering sedan 2017.
Säljare är Scripps som verkar satsa på tv istället för poddar. De köpte Stitcher 2016 och betalade då 4,5 miljoner dollar. Det säger en del om den hysteriska utveckling som skett inom podcastvärlden efter att Spotify började spendera enorma summor på podcastspåret. SiriusXM äger dessutom streamingtjänsten Pandora – en av Spotifys konkurrenter.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se