Indiebokhandlar slutar lagerhålla JK Rowlings böcker

Nu agerar amerikanska bokhandlare i den storm som blåst upp kring JK Rowlings uttalande om transpersoner och hennes syn på könsidentitet. Flera fristående bokhandlar har beslutat sig för att inte längre ha Rowlings böcker i lager (även om böckerna fortfarande kommer säljas till kunder som beställer hem dem).
– Jag är själv transperson och är personligen besviken, sårad och arg […] Vi är inte längre bekväma med att ge henne plats på hyllorna när hon använder sin massiva plattform för att förlöjliga transkvinnors mänsklighet, säger Jarek Steele, en av ägarna till Left Bank Books som var den första bokhandel att gå ut med beslutet att de inte längre kommer att lagerhålla någon bok skriven av JK Rowling, trots att de har ”läst, rekommenderat, sålt och hyllat Harry Potter de senaste 23 åren”. (Via Publishers Weekly.)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL