ANNONS

Lotten Skeppstedt blir ny landschef för Storytel Spanien. Foto: Magnus Liam Karlsson.

Lotten Skeppstedt blir ny landschef för Storytel i Spanien

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Lotten Skeppstedt har fått nytt jobb. Den 1 juli tillträder hon tjänsten som landschef för Storytel i Spanien. Hon efterträder Alex Gibelalde.

– Givet min bakgrund från Storytel, där jag arbetat med samtliga marknader på global nivå, ser jag mycket fram emot att fokusera helhjärtat på en lokal marknad och ett så pass stort och viktigt språkområde, säger Lotten Skeppstedt i ett pressmeddelande.


ANNONS


Hon har fram till nu haft titeln Head of Global Content på Storytel. Hon kom till Storytel från Bonnierprojektet Type & Tell för två år sedan.


ANNONS


– Det har varit oerhört lärorikt att arbeta med Storytels globala innehållssatsning; att dubblera vårt fantastiska bibliotek – från drygt 200 000 titlar när jag började 2018, till långt över en halv miljon (!) titlar 2020. Att förbättra och personalisera rekommendationerna för våra kunder, omförhandla samtliga distributionsavtal med drygt 800 förlag världen över. Jag är hedrad över förtroendet att få fortsätta min fantastiska resa med Storytel – denna gång med destination Spanien. Jag hoppas med min bakgrund kunna bidra till ett redan superstarkt spanskt team, som besitter den lokala kännedom som ju så ofta är en grundpelare – och Storytels hjärta, säger Lotten Skeppstedt. 

Hon tillträder tjänsten den 1 juli och jobbar tills vidare på distans från Stockholm. Storytel har idag tolv anställda i Spanien.

– Spanska är ett av de största språken i världen och Lotten Skeppstedts djupa kunskaper om den globala innehållsaffären kommer att vara ovärderliga i det fortsatta arbetet med att utveckla vår starka ställning på den spanska ljudboksmarknaden. Lotten har lett det globala content-teamet på Storytel i mer än två år och spelat en betydande roll i Storytels kommersiella ledning. Hennes sunda och gedigna ledarkvaliteter och passion för Storytel är jag övertygad kommer att gifta sig väldigt väl med det starka engagemang och kunskap som redan finns i det lokala spanska teamet, säger Ingrid Bojner, CCO på Storytel, i samma pressmeddelande. 

Hon menar att Spaniens tidigare landschef Alex Gibelalde (som rekryterades till Storytel från spanska HBO 2018) lämnar efter sig en välpositionerad och snabbt växande verksamhet.

– Alex Gibelalde har gjort ett fantastiskt arbete med att bygga upp Storytel Spanien från grunden vad gäller både team och kundbas. Genom att bygga starka relationer med förlag och samarbetspartners lokalt har Alex satt både ljudboken och det strömmade formatet på kartan. Alex och Lotten har arbetat på en god överlämning under juni och från och med 1 juli går Lotten in i rollen som landschef fullt ut, säger Ingrid Bojner.

Storytel har varit verksamt i Spanien sedan oktober 2017 och har sedan starten utvecklats till en av de mest framträdande aktörerna på den spanska ljudboksmarknaden. Inräknat e-böcker innehåller den spanska katalogen ca 250 000 titlar på spanska och engelska. Storytels globala innehållskatalog omfattar idag över 500 000 titlar.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL