Lotten Skeppstedt blir ny landschef för Storytel i Spanien

Lotten Skeppstedt blir ny landschef för Storytel Spanien. Foto: Magnus Liam Karlsson.

Lotten Skeppstedt har fått nytt jobb. Den 1 juli tillträder hon tjänsten som landschef för Storytel i Spanien. Hon efterträder Alex Gibelalde.

– Givet min bakgrund från Storytel, där jag arbetat med samtliga marknader på global nivå, ser jag mycket fram emot att fokusera helhjärtat på en lokal marknad och ett så pass stort och viktigt språkområde, säger Lotten Skeppstedt i ett pressmeddelande.

Hon har fram till nu haft titeln Head of Global Content på Storytel. Hon kom till Storytel från Bonnierprojektet Type & Tell för två år sedan.

– Det har varit oerhört lärorikt att arbeta med Storytels globala innehållssatsning; att dubblera vårt fantastiska bibliotek – från drygt 200 000 titlar när jag började 2018, till långt över en halv miljon (!) titlar 2020. Att förbättra och personalisera rekommendationerna för våra kunder, omförhandla samtliga distributionsavtal med drygt 800 förlag världen över. Jag är hedrad över förtroendet att få fortsätta min fantastiska resa med Storytel – denna gång med destination Spanien. Jag hoppas med min bakgrund kunna bidra till ett redan superstarkt spanskt team, som besitter den lokala kännedom som ju så ofta är en grundpelare – och Storytels hjärta, säger Lotten Skeppstedt. 

Hon tillträder tjänsten den 1 juli och jobbar tills vidare på distans från Stockholm. Storytel har idag tolv anställda i Spanien.

– Spanska är ett av de största språken i världen och Lotten Skeppstedts djupa kunskaper om den globala innehållsaffären kommer att vara ovärderliga i det fortsatta arbetet med att utveckla vår starka ställning på den spanska ljudboksmarknaden. Lotten har lett det globala content-teamet på Storytel i mer än två år och spelat en betydande roll i Storytels kommersiella ledning. Hennes sunda och gedigna ledarkvaliteter och passion för Storytel är jag övertygad kommer att gifta sig väldigt väl med det starka engagemang och kunskap som redan finns i det lokala spanska teamet, säger Ingrid Bojner, CCO på Storytel, i samma pressmeddelande. 

Hon menar att Spaniens tidigare landschef Alex Gibelalde (som rekryterades till Storytel från spanska HBO 2018) lämnar efter sig en välpositionerad och snabbt växande verksamhet.

– Alex Gibelalde har gjort ett fantastiskt arbete med att bygga upp Storytel Spanien från grunden vad gäller både team och kundbas. Genom att bygga starka relationer med förlag och samarbetspartners lokalt har Alex satt både ljudboken och det strömmade formatet på kartan. Alex och Lotten har arbetat på en god överlämning under juni och från och med 1 juli går Lotten in i rollen som landschef fullt ut, säger Ingrid Bojner.

Storytel har varit verksamt i Spanien sedan oktober 2017 och har sedan starten utvecklats till en av de mest framträdande aktörerna på den spanska ljudboksmarknaden. Inräknat e-böcker innehåller den spanska katalogen ca 250 000 titlar på spanska och engelska. Storytels globala innehållskatalog omfattar idag över 500 000 titlar.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL