ANNONS

Lotten Skeppstedt blir ny landschef för Storytel i Spanien – flyttar till Barcelona

Lotten Skeppstedt blir ny landschef för Storytel Spanien. Foto: Magnus Liam Karlsson.

Lotten Skeppstedt har fått nytt jobb. Den 1 juli tillträder hon tjänsten som landschef för Storytel i Spanien. Hon efterträder Alex Gibelalde.

– Givet min bakgrund från Storytel, där jag arbetat med samtliga marknader på global nivå, ser jag mycket fram emot att fokusera helhjärtat på en lokal marknad och ett så pass stort och viktigt språkområde, säger Lotten Skeppstedt i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Hon har fram till nu haft titeln Head of Global Content på Storytel. Hon kom till Storytel från Bonnierprojektet Type & Tell för två år sedan.

– Det har varit oerhört lärorikt att arbeta med Storytels globala innehållssatsning; att dubblera vårt fantastiska bibliotek – från drygt 200 000 titlar när jag började 2018, till långt över en halv miljon (!) titlar 2020. Att förbättra och personalisera rekommendationerna för våra kunder, omförhandla samtliga distributionsavtal med drygt 800 förlag världen över. Jag är hedrad över förtroendet att få fortsätta min fantastiska resa med Storytel – denna gång med destination Spanien. Jag hoppas med min bakgrund kunna bidra till ett redan superstarkt spanskt team, som besitter den lokala kännedom som ju så ofta är en grundpelare – och Storytels hjärta, säger Lotten Skeppstedt. 

Hon tillträder tjänsten den 1 juli och kommer att flytta till Barcelona med sin familj. Exakt när flyttlasset går är dock lite oklart med tanke på coronapandemin. Storytel har idag tolv anställda i Spanien.

– Spanska är ett av de största språken i världen och Lotten Skeppstedts djupa kunskaper om den globala innehållsaffären kommer att vara ovärderliga i det fortsatta arbetet med att utveckla vår starka ställning på den spanska ljudboksmarknaden. Lotten har lett det globala content-teamet på Storytel i mer än två år och spelat en betydande roll i Storytels kommersiella ledning. Hennes sunda och gedigna ledarkvaliteter och passion för Storytel är jag övertygad kommer att gifta sig väldigt väl med det starka engagemang och kunskap som redan finns i det lokala spanska teamet, säger Ingrid Bojner, CCO på Storytel, i samma pressmeddelande. 

ANNONS

Hon menar att Spaniens tidigare landschef Alex Gibelalde (som rekryterades till Storytel från spanska HBO 2018) lämnar efter sig en välpositionerad och snabbt växande verksamhet.

– Alex Gibelalde har gjort ett fantastiskt arbete med att bygga upp Storytel Spanien från grunden vad gäller både team och kundbas. Genom att bygga starka relationer med förlag och samarbetspartners lokalt har Alex satt både ljudboken och det strömmade formatet på kartan. Alex och Lotten har arbetat på en god överlämning under juni och från och med 1 juli går Lotten in i rollen som landschef fullt ut, säger Ingrid Bojner.

Storytel har varit verksamt i Spanien sedan oktober 2017 och har sedan starten utvecklats till en av de mest framträdande aktörerna på den spanska ljudboksmarknaden. Inräknat e-böcker innehåller den spanska katalogen ca 250 000 titlar på spanska och engelska. Storytels globala innehållskatalog omfattar idag över 500 000 titlar.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se