Tv-serien ”Björnstad” får premiär på HBO hösten 2020

Ulf Stenberg och Aliette Opheim i HBO-serien "Björnstad". Pressbild: Niklas Maupoix.

Den svenska dramaserien ”Björnstad” får premiär i höst, skriver strömningstjänsten HBO i ett pressmeddelande.

”Björnstad” sänds i fem avsnitt och regisseras av Peter Grönlund. Manus är skrivet av Anders Weidemann, Antonia Pyk och Linn Gottfridsson. I ledande roller syns Ulf Stenberg och Aliette Opheim.

Serien utspelar sig i småstaden Björnstad där den lokala hockeyhjälten Peter återvänder hem för att bygga upp stadens juniorlag. Men när en hemsk händelse inträffar skakas hela staden om.

Planerna på att göra en tv-serie baserad på Fredrik Backmans roman Björnstad aviserades redan 2017.

”Björnstad” har premiär samtidigt på HBO Nordic och HBO Europe. Något exakt premiärdatum har ännu inte presenterats.

Rättat: I en tidigare version stod det att inspelningen tog paus på grund av coronapandemin. Det stämmer inte. Serien spelades in under 2019.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL