ANNONS

Tv-serien ”Björnstad” får premiär på HBO hösten 2020

Ulf Stenberg och Aliette Opheim i HBO-serien "Björnstad". Pressbild: Niklas Maupoix.

Den svenska dramaserien ”Björnstad” får premiär i höst, skriver strömningstjänsten HBO i ett pressmeddelande.

”Björnstad” sänds i fem avsnitt och regisseras av Peter Grönlund. Manus är skrivet av Anders Weidemann, Antonia Pyk och Linn Gottfridsson. I ledande roller syns Ulf Stenberg och Aliette Opheim.

Serien utspelar sig i småstaden Björnstad där den lokala hockeyhjälten Peter återvänder hem för att bygga upp stadens juniorlag. Men när en hemsk händelse inträffar skakas hela staden om.

Planerna på att göra en tv-serie baserad på Fredrik Backmans roman Björnstad aviserades redan 2017.

”Björnstad” har premiär samtidigt på HBO Nordic och HBO Europe. Något exakt premiärdatum har ännu inte presenterats.

Rättat: I en tidigare version stod det att inspelningen tog paus på grund av coronapandemin. Det stämmer inte. Serien spelades in under 2019.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL