ANNONS

Christer Boberg på förlaget Trombone. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Sommarserien 2020 – Christer Boberg: Vi hade verkligen sett fram emot Poesimässan och Textival

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Christer Boberg på förlaget Trombone saknar Poesimässan & Textival. Under våren har förlaget gjort en digital satsning.

I vår sommarserie har turen kommit till förlaget Trombone som sedan starten 2005 gett ut ett femtiotal titlar. Christer Boberg är både författare och medarbetare på förlaget.


ANNONS


Hur har våren varit för er på förlaget, med tanke på corona och annat?
– Vi hade verkligen sett fram emot Poesimässan och Textival i Göteborg, där flera av våra författare skulle ha medverkat. Av detta blev alltså ingenting. Annars har vi arbetat på som vanligt. Om pandemin påverkat marknadsföringen och försäljningen av våra senaste titlar är svårt att sia om. Samtidigt gjorde vi en rejäl digital satsning, så många av våra titlar finns nu både som e-bok och e-ljudbok.

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
– Det är nog hur man ska komma tillbaka till en levande programverksamhet igen, med uppläsningar, boksläpp och författarbesök. 

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– Oj, själv faller jag alltid tillbaka och läser mestadels äldre litteratur. Birgitta Trotzig är bra sommarläsning, liksom Gunnar Ekelöf och Kavafis. Förra sommaren läste jag Lars Vargös tjocka Bashô-volym. Den läser jag gärna om snarast.

Vi ber som vanligt förlaget att lyfta fram tre böcker ur vårens eller sommarens utgivning som lästips till Boktuggs läsare. Christer fastnar för dessa titlar:

– Och jag måste också få nämna Clara Bolmsjös nya diktsamling, som kommer nu i september: En gång drar regnet in över land. En poetisk berättelse om vattnets kretslopp, om att vara sin egen men ändå känna samhörighet med allt, säger Christer. 

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du/ni tänkt ”den måste jag läsa i sommar”?
– Jag vill läsa i kapp bokförlaget Faethons hela utgivning.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

BROTTSTYCKEN – SÅVITT JAG KOMMER IHÅG

Brottstycken kom till när jag efter ett långt yrkesliv som försvarsadvokat tänkte på alla händelser och episoder som passerat revy under alla år. Jag tänkte på de fantastiska personer jag mött i mitt yrke. Jag ville gärna ge dessa människor den röst de inte fått inför rätta. De tankar de velat ge uttryck för men aldrig fått.

Carl J. Tengström kommer ursprungligen från Finland där han föddes i Åbo. Efter skolgång i Finlands äldsta skola med anor från munktiden flyttade Carl utomlands, först till Freiburg im Breisgau i Sydtyskland,där han läste medicin och senare till Bern i Schweiz och Hamburg i Nordtyskland, där han avslutade sin utlandstid med studier i internationell rätt. Återkommen till Sverige började Carl läsa juridik i Uppsala. Det blev början till hans ”brottsliga” bana. Efter sin aktiva tid som försvarsadvokat är Carl numera verksam som översättare och författare.

Läs mer på författarens hemsida

(...) Läs hela artikeln »