Sommarserien 2020 – Christer Boberg: Vi hade verkligen sett fram emot Poesimässan och Textival

Christer Boberg på förlaget Trombone. Bakgrundsfoto: iStock. Montage: Boktugg.

Christer Boberg på förlaget Trombone saknar Poesimässan & Textival. Under våren har förlaget gjort en digital satsning.

I vår sommarserie har turen kommit till förlaget Trombone som sedan starten 2005 gett ut ett femtiotal titlar. Christer Boberg är både författare och medarbetare på förlaget.

Hur har våren varit för er på förlaget, med tanke på corona och annat?
– Vi hade verkligen sett fram emot Poesimässan och Textival i Göteborg, där flera av våra författare skulle ha medverkat. Av detta blev alltså ingenting. Annars har vi arbetat på som vanligt. Om pandemin påverkat marknadsföringen och försäljningen av våra senaste titlar är svårt att sia om. Samtidigt gjorde vi en rejäl digital satsning, så många av våra titlar finns nu både som e-bok och e-ljudbok.

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
– Det är nog hur man ska komma tillbaka till en levande programverksamhet igen, med uppläsningar, boksläpp och författarbesök. 

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– Oj, själv faller jag alltid tillbaka och läser mestadels äldre litteratur. Birgitta Trotzig är bra sommarläsning, liksom Gunnar Ekelöf och Kavafis. Förra sommaren läste jag Lars Vargös tjocka Bashô-volym. Den läser jag gärna om snarast.

Vi ber som vanligt förlaget att lyfta fram tre böcker ur vårens eller sommarens utgivning som lästips till Boktuggs läsare. Christer fastnar för dessa titlar:

– Och jag måste också få nämna Clara Bolmsjös nya diktsamling, som kommer nu i september: En gång drar regnet in över land. En poetisk berättelse om vattnets kretslopp, om att vara sin egen men ändå känna samhörighet med allt, säger Christer. 

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du/ni tänkt ”den måste jag läsa i sommar”?
– Jag vill läsa i kapp bokförlaget Faethons hela utgivning.

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL