ANNONS

Evin Ahmad spelar huvudrollen i nya Netflix-serien Snabba cash

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den nya svenskspråkiga serien Snabba cash utspelar sig i Stockholm, tio år efter händelserna i filmtrilogin baserad på Jens Lapidus roman med samma namn. Historien kretsar kring Leya, en ung ensamstående mamma som försöker lyckas inom startup-scenen. Evin Ahmad, känd från filmen Dröm Vidare och Netflix-serierna Störst av allt och The Rain S2, spelar huvudrollen.
– Leya är drömrollen jag väntat på i hela mitt liv. Det var så stort när Snabba Cash-filmerna kom och något som alla ville vara en del av. När jag fick höra att Netflix ska göra serien Snabba Cash var inte min första tanke att en kvinna skulle stå i centrum i den världen, säger Evin Ahmad i ett pressmeddelande. 
Snabba cash regisseras av Jesper Ganslandt och produceras av Nicklas Wikström Nicastro för SF Studios. Serien är skriven och skapad av Oskar Söderlund tillsammans med författaren Jens Lapidus som också är exekutiv producent.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Sveriges glömda historia, Väringasagan

I slutet på 970 lämnade flertalet män Svitjod, senare kallat Svearike, för att slåss för Vladimir, mot sin bror Jaropolk. Utsikterna för seger var stor. Vladimir hade fler krigare från Norden.

Vladimir var ättling till Rurik, den nordiska fursten över landet Rus, som regerat landet sedan ca 850.

”Vladimirs nordiska krigare, var de verkligen skillnaden mellan seger och förlust?”

”Ja” säger Leif Selander, författare till Väringasagan. ” På den tiden var de nordiska krigarna överlägsna allt motstånd. Nordmännen var fostrade sedan barnsben till krigare, något som inte fienden var.”

Efter att ha uppfyllt sitt löfte Vladimir, fortsatte nordmännen till Miklagård för att hjälpa den Romerska kejsaren mot generaler som gått över till fienden.

Segern över dem gjorde att nordmännen fick bilda Väringagardet. Ett livvaktsgarde som bestod till Romarrikets fall 1453.

”Livvakt och elitgarde i dåtidens främsta civilisation”, avslutar Leif. ”Det är stort. Då var Konstantinopel det absolut mäktigaste riket.”

(...) Läs hela artikeln »