ANNONS

Håkan A Bengtsson om krisbok: ”Det här projektet har vi inte satt igång av ekonomiska skäl”

Håkan A Bengtsson. Foto: Pressbild/Arenagruppen

Boken Kris! Från Estonia till Corona kan laddas ner gratis under en begränsad period och därefter går alla intäkter till ett stipendium. Håkan A Bengtsson från förlaget berättar om blixtproduktionen.

I boken Kris! Från Estonia till Corona som släpps 15 juni skriver Sverker Sörlin om vad en kris är och hur vi ska förstå den. Alla intäkter går till inrättandet av ett stipendium, och dessutom finns en digital version redan nu för gratis nedladdning på förlagets hemsida

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Håkan A Bengtsson, vd för Arenagruppen där förlaget Atlas ingår, berättar mer om storyn bakom boken.

– Jag tror att det var resultatet av de diskussioner som Sverker och jag har haft under coronakrisen och efter att han själv varit sjuk. Men initiativet och förslaget att inte ta ut något författararvode och istället inrätta ett stipendium kom från Sverker själv. Jag skulle säga att det grundas i en vilja att verkligen bidra och visa solidaritet med alla de som drabbats och som kommer att drabbas. Men också att bidra till diskussionen om vad vi kan lära oss av denna kris.

Hur snabbt har boken tagits fram, är det något slags internt rekord?
– Jag skulle nog tro det. Det var angeläget att boken kom ut fort. Det har varit ett intensivt arbete inte minst från Sverker själv, Conny Lindström som gjort inlagan och omslaget och vår utomordentlige språkgranskare Niklas Nordblad, säger Håkan och fortsätter:

– Sverker har ju skrivit en rad nya texter som handlar om corona, men också bearbetat en del äldre kristexter. Det gör att boken både är synnerligen aktuell men också ger en historisk fond till den diskussion som vi nu kommer att föra om hur vi vill att världen ska gestalta sig efter den här krisen. 

ANNONS

Ända fram till 15 juni då boken kommer ut i tryckt format kan den laddas ner gratis som pdf på förlagets hemsida.

Varför väljer ni att göra det? Riskerar inte det att minska intäkterna?
– Vi ville att boken skulle bli tillgänglig så fort som möjligt och bidra till diskussionen här och nu. Den kommer så att säga ut mitt i steget. Den är tillgänglig för fri nedladdning fram tills den kommer från trycket om ett par veckor. Men vi hoppas att många kommer att swisha ett bidrag för att möjliggöra inrättandet av ett eller flera stipendium för författare, journalister eller forskare som vill genomföra projekt på temat ”Krisens hot och möjligheter – och politikens plats”. Det är möjligt att vi missar en del intäkter, men det här projektet har vi inte satt igång av ekonomiska skäl, säger Håkan.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se