Svenska Kyrkan i samarbete med Gamla Stans bokhandel på årets mässa

Se människan-scenen på bokmässan fylls också i år av samtal med författare om litteratur och livsfrågor när bokmässan blir en litterär digital festival. Den kommer bland annat att sändas från Gamla Stans bokhandel. Foto: Kristin Lidell/Ikon. Överst till höger: Jonas Axelsson, förlagschef på bokförlaget Polaris (pressbild). Nederst till höger: Tobias Nielsén, förlagschef Volante (pressbild).

Den digitala versionen av Bokmässan i Göteborg skapar nya samarbeten. Exempelvis mellan Svenska Kyrkan och Gamla stans bokhandel kring Se människan.

Svenska kyrkan medverkar med ett program med författarsamtal och andra aktiviteter under det etablerade namnet Se människan. Programmet kommer att spelas in i domkyrkan i Göteborg och från Gamla stans bokhandel i Stockholm i samarbete med Bokförlaget Polaris, Volante och många fler förlag.

– Det är glädjande att det blir en bokmässa även i år. De författare som kommer med nya böcker förtjänar den uppmärksamhet de får på Bokmässan, säger Mikael Ringlander, som tillsammans med Annica Starfalk är programansvarig för Svenska kyrkans arbete på Bokmässan, i ett pressmeddelande.

Och det här med digitalt är faktiskt inget nytt för Svenska Kyrkan i samband med Bokmässan.

– Se människan har en stor publik som brukar följa vårt program via nätet. Det är värdefullt att kunna ge möjligheten att följa samtalen om litteratur och livsfrågor även i år.

Gamla stans bokhandel, som på kort tid har etablerat sig som en aktiv och intressant kulturscen i Stockholm, omnämndes tillsammans med Se människan-scenen som förra årets mest spännande arenor på bokmässan (GP).

– Man kan säga att vi har, då scenen inte är virusstängd, en ständigt pågående Bokmässa här. Med författarsamtal från alla möjliga förlag, fester och inte minst kontinuerliga samtal om böcker och läsning med bokälskare som kommer in, från hela världen. Därför är jag väldigt glad över det här samarbetet. Vi är redan igång och har börjat fundera kring utomhussigneringar och andra aktiviteter som tar hänsyn till läget med virusrisken, säger Helena Landberg, ansvarig för Gamla stans bokhandel och tillägger:
– Vi är annars vana vid att husera många och intressanta samtal hos oss, och hade även en mycket uppskattad scen på Bokmässan förra året. Vi ser fram emot att välkomna alla de medverkande förlagens författare till oss!

– Det här blir ett sätt att fortsätta den här fest- och fokushelgen för litteratur och samtal som Bokmässan står för. Och vad kan vara mer lämpligt än i en bokhandel? Vi bör komma ihåg i dessa tider att med en bokhandel så följer också samtalet om böcker, säger Tobias Nielsén, förlagschef på Volante som driver Gamla stans bokhandel.

– Med den form som mässan har i år har det för oss varit ett tydligt alternativ att göra det som Se människan alltid har gjort, att erbjuda fördjupande författarsamtal med en tydlig vinkel, säger Jonas Axelsson, förlagschef på Bokförlaget Polaris. Vi har hittat varandra bra i dialogen kring detta och att Se människan vill satsa fullt ut på årets mässa är ett väldigt positivt besked till författarna. Vi vet av erfarenhet att det blir ett kvalitetssäkrat innehåll som håller inte bara för att sändas live utan också över tid.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL