ANNONS

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby har bestämt sig – öppnar 17 juni

En av nio teaterscener på Astrid Lindgrens Värld (bilden är från ett tidigare år). Foto: Astrid Lindgrens Värld.

Efter en lång avvaktan och noggrann bedömning av läget har det äntligen fattats ett beslut. Astrid Lindgrens Värld öppnar för allmänheten den 17 juni.

– ­Även om öppningen kommer att ske i mindre skala än normalt så är vi i alla fall glada att kunna köra i gång säsongen i vår fantastiska park. Vi har en ensemble som är redo att göra något alldeles extra av situationen, säger Jocke Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld AB, i ett pressmeddelande.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Beslutet att öppna parken i nuvarande läge kommer att medföra en del begränsningar då Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av coronaviruset kommer att följas till punkt och pricka.

Astrid Lindgrens Värld skriver att de har vidtagit alla de åtgärder som just nu krävs för en så kallad ansvarsfull öppning.

”Det betyder till exempel att vi i första läget endast välkomnar gäster inom radien 1–2 timmars resväg. Inne i parken har vi arrangerat det så att vi utnyttjar den stora ytan för att främja social distanshållning. Det är ju faktiskt en av våra fördelar även när det är välbesökt, att det aldrig känns trångt i parken.”

Normalt sett är ett viktigt inslag i upplevelsen av Astrid Lindgrens Värld närheten och leken med alla karaktärer från berättelserna. Eftersom de rekommenderade avstånden kommer att hållas blir årets säsong ett undantag. I alla fall tillsvidare.

ANNONS

– I gengäld har vi ändrat dagsprogrammen och istället ökat antalet föreställningar. Närvaron kommer att bli annorlunda men alltså inte frånvarande på något sätt. Dessutom är lekmiljöerna öppna som vanligt, säger Jocke Johansson.

Den som väntar på något gott får vänta

Precis som alla andra aktörer inom besöksnäringen hoppas Astrid Lindgrens Värld att förutsättningarna ändras till det bättre under sommaren, när det gäller möjligheten att välkomna fler gäster. I år finns det ju dessutom något speciellt att fira, då berättelsen om Pippi Långstrump fyller 75 år och man ska inviga det nya Villa Villekulla.

”Säkerheten går dock alltid först, det tror vi att alla har förståelse för”, skriver Astrid Lindgrens Värld.

Astrid Lindgrens Värld är en teaterpark där besökarna kan uppleva Astrid Lindgrens sagofigurer i sina riktiga miljöer. Parken, som grundades 1981, är belägen i Astrid Lindgrens födelsestad Vimmerby. Astrid Lindgrens Värld har varje år ca 500 000 besökare, varav drygt 30 procent ifrån utlandet. Parken har i normala fall öppet från maj till augusti och helger i september, samt under svenska höstlovet. Under högsäsongen har Astrid Lindgrens Värld cirka 470 medarbetare, varav 125 arbetar inom teaterverksamheten. Astrid Lindgrens Värld AB omsätter 218 Mkr (2018) med ett rörelseresultat på 9,3 Mkr. Astrid Lindgrens Värld är ett fristående aktiebolag, som ägs till 91 % av Salikon förvaltning AB och 9 procent av Vimmerby kommun.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se