Bonnier Fakta avbryter samarbetet med Paolo Roberto – stoppar alla hans böcker

Paolo Roberto är inte bara programledare utan även författare av ett flertal böcker. Som nu plockas bort av förlaget. Foto: Anna Huerta.

Bonnier Fakta avbryter samarbetet med Paolo Roberto som gett ut en rad kokböcker och träningsböcker på förlaget. Under måndagen försvann alla hans titlar ur nätbokhandlarnas sortiment.

– Ja, det stämmer. Efter att vi i fredags eftermiddag nåddes av nyheten att Paolo Roberto åkt fast i en razzia mot misstänkta sexköpare har vi beslutat att avsluta samarbetet med honom. All vidare försäljning av de böcker han har gett ut i samarbete med förlaget har stoppats, säger Adam Dahlin, litterär chef på Ester Bonnier där Bonnier Fakta ingår.

På torsdagskvällen greps Paolo Roberto för sexköp under en polisrazzia i Stockholm. I en intervju med TV4 förklarade Paolo Roberto dagen efter handlingen med att han lider av ett självskadebeteende. Under helgen har sedan skandalen rullat i både vanliga medier och sociala medier.

TV4 sparkade honom från kommande programledaruppdrag och även kommersiella samarbetspartners som K-Rauta, Ica och Coop har brutit med TV4-profilen. I helgen fanns det dock fortfarande ett flertal böcker skrivna av Paolo Roberto att köpa hos nätbokhandlarna.

Paolo Roberto har gett ut en rad böcker på Bonnier Fakta. Men efter att han gripits för sexköp väljer Bonnierförlagen att avsluta samarbetet och hans böcker stoppas från försäljning.

Men på måndagen fick alla Bonnier Faktas Paolo Roberto-titlar plötsligt status ”definitivt slut”, vilket innebär att de inte längre går att beställa i nätbokhandel eller fysisk bokhandel (med undantag för de bokhandlar som har böckerna kvar i hyllorna). Vid en sökning på Bokus eller Akademibokhandeln.se är alla hans titlar borta. På Adlibris listas de som ”tillfälligt slut”.

Det är drygt ett år sedan Paolo Robertos italienska kök kom ut på Bonnier Fakta i nytt format. 2018 kom Paolos pizza & pasta. På förlagets hemsida listas inte mindre än tretton titlar av Paolo Roberto.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.