Elin Ihreborn. Foto: Anna Hållams

Frilansredaktören Elin Ihreborn lanserar författarpodd

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I podcasten Författare i fokus intervjuar frilansande redaktören Elin Ihreborn författare och pratar böcker, författarskap och bokutgivning.

Elin Ihreborn frilansar som litterär konsult och författarinspiratör. Hon lanserar nu podden Författaren i fokus där hon själv intervjuar författare. Hittills är fyra avsnitt publicerade på sajten peopleandstories.se.

– Min vision med podden är att skapa en plattform för intressanta författarsamtal som går djupare in på personen bakom boken. Jag hoppas kunna tillföra något som jag tycker saknas i branschen – digitala författarsamtal som annars sker mest live på bokmässor och festivaler. Det känns väldigt aktuellt just nu, säger Elin Ihreborn i ett pressmeddelande.

Podden riktar sig såväl till den som älskar att läsa, den som själv vill skriva och den som är intresserad av att veta mer om hur det går till i bokbranschen.

– Min styrka är att jag har god kännedom om branschen. Jag har jobbat på bokförlag och varit en del av hela processen, allt från att välja ut manus till att marknadsföra och sälja dem. Jag har jobbat nära författarna och vet vad de går igenom, säger Elin Ihreborn, som har en bakgrund på Ehrlin Publishing. 

Gäster i podden är bland andra deckarförfattaren Frida Moisto och artisten Karl Martindahl som släppt en bok om odling som terapi. Den gemensamma nämnaren för gästerna är att man ska ha gett ut minst en bok.

– Jag vill ha en bra blandning i podden, därför har jag bjudit in författare till skönlitteratur, spänningslitteratur, barnböcker, fackböcker och så vidare. Det är ett sätt att sprida intresset för böcker vilket jag tror hela branschen behöver, inte minst nu, säger Elin Ihreborn.

LÄS ÄVEN: Ny undersökning – så mycket lyssnar svenskarna på podcasts

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL