ANNONS

I skuggan av Läckberg: Här är några av alla de böcker som släpps idag

I skuggan av Camilla Läckberg släpptes flera böcker den 13 maj. Foto: Magnus Ragnvid. Montage (inkl skugga): Boktugg.

Adlibris lät Läckberg ta över hela startsidan vid lanseringen av hennes nya bok. Men många andra författare släpper böcker idag. Här är några av dem.

I sociala medier rasar många författare och mindre förlag mot att Bonnierkoncernen kokat ihop en jättekampanj för vad som kan bli årets mest sålda bok: Camilla Läckbergs nya Vingar av silver.

Men, alla de böcker som inte syns som nyheter på Adlibris idag? Vilka är de? Boktugg har en databas med alla svenska böcker och därför gjorde vi såklart en snabb sökning och passar på att lyfta fram några av alla de titlar som släpps just idag. Totalt är det över 80 stycken, varav några i flera format.

ANNONS

En del av dem är återutgivningar, som den uppmärksamme noterar. Som en viss Strindberg. Och kanske skulle någon cyniskt påpeka det passande i att just George Orwells klassiker 1984 dyker upp samma dag som Bonnierkoncernen lanserar Läckberg på Adlibris.

Böckerna som hamnade i Läckbergs skugga

Ja! Nej. (Kanske...)

Ja! Nej. (Kanske...)

Den åttonde boken i den populära serien om Tom Gates. Humor, fart och skojiga upptåg i en kreativ blandning av rolig text och geniala bilder perfekt för läsovilliga. 

Ibland tycker Tom att det är svårt att bestämma sig. Särskilt när hans sura syster Delia stressar honom. Toms mamma har fått för sig att städa hela huset, och sen åka på bakluckeloppis. Läs mer »

Dockfabriken

Dockfabriken

<p dir="ltr">"Historien är rappt och säkert berättad med väl utplacerade cliffhangers"
BTJ

En spännande och överraskande kriminalroman på temat artificiell intelligens. Nya deckarduon Karlin & Schwarz ställer viktiga frågor om vad som definierar en människa och var gränsen går för vad som bör vara tillåtet att göra. Läs mer »
Skuggbilder

Skuggbilder

  • Förlag: Opal
  • Utgiven: 2020-05-20

Malin Stehn följer upp populära Spökskrivaren med ett nytt mysterium i stugmiljö! Under några händelserika sommarlovsveckor vänds Nickis tillvaro fullständigt upp och ner. Hon vet inte längre vem hon kan lita på. 

Nicki har en återkommande mardröm som hon alltid har försökt att ignorera. Läs mer »

Den andra dottern

Den andra dottern

En fängslande relationsthriller om hur kärlek kan förvandlas till mörker. Ny bladvändarläsning från författaren bakom thrillersuccén Den oönskade.

Alison råkar ut för den största tragedi man kan tänka sig. Hennes femåriga dotter Amalie drunknar. Mitt i katastrofen får Alison och hennes man frågan om de kan tänka sig att donera dotterns organ. De säger ja. Läs mer »
K55 : lögnernas valv

K55 : lögnernas valv

På en steril planet, isolerade av en okänd pest och avskurna från omvärlden kämpar en grupp människor för sin överlevnad, instängda i en nedlagd gruvbas. Denna värld leds av en styrelse som kontrollerar vardag, liv och tankar. Rykten, missnöje och oro kokar under ytan hos invånarna. Anarki och våldsamheter sprider sig. En fullständig kollaps står för dörren. Läs mer »

Resa med ål : En omväg hem

Resa med ål : En omväg hem

I över femtio miljoner år har ålen vandrat från djupet av Sargassohavet till våra vattendrag. Nu är den rödlistad och allvarligt hotad. Kraftverken stänger många av de gamla vattenvägarna mellan salt- och sötvatten. Den kinesiska maffian betalar mer för smugglad glasål än för kokain och guld. Läs mer »

En världsomsegling under havet

En världsomsegling under havet

Först tror man att det rör sig om ett jättelikt skär djupt nere i havet, hittills okänt för vetenskapen. Men när det också förflyttar sig med häpnadsväckande hastighet antar man att det är en narval av jättelika proportioner, vilken utgör ett hot mot sjötrafik och handel. Läs mer »

Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer

Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer

Det är bara käbbel utbrast Stefan Löfven irriterat i en partiledardebatt inför valet 2014 och sammanfattade med fyra ord hur många ser på partipolitiken. Men samtidigt har politik blivit både mer engagerande och mer polariserande under senare tid. Det finns knappt någon som tror att saker blir bättre av mindre politik. Läs mer »

Fjällvandra längs Kungsleden : en komplett guide till hela leden, från Abisko till Hemavan med bestigning av Kebnekaise

Fjällvandra längs Kungsleden : en komplett guide till hela leden, från Abisko till Hemavan med bestigning av Kebnekaise

Att någon gång göra en fjällvandring längs Kungsleden är i det närmaste obligatoriskt för alla svenskar med intresse för friluftsliv och vandring. Den här boken ger en komplett beskrivning av hela Kungsleden från Abisko längs uppe i norr ner till Hemavan i söder. Ett speciellt kapitel ägnas åt vårt högsta berg Kebnekaise. Läs mer »

Elesiv och de förbjudna fåglarna

Elesiv och de förbjudna fåglarna

I det stora kastanjeträdet mitt på torget bor Elesiv. Hon har byggt sig ett hus av gammalt bråte som ingen längre vill ha. En dag får hon besök av Annie och Anders. De är där för att sälja jultidningar, men avbryts snart av en röst nerifrån torget. Läs mer »

Stora korsordsboken

Stora korsordsboken

I Stora korsordsboken finns ett sjuttiotal korsord i olika svårighetsgrader gjorda av några av Sveriges allra bästa korsordskonstruktörer.
De populära bildkryssen dominerar i boken, men här finns också ordflätor och krypton. Svårighetsgraden varierar, men de flesta kryssen är medelsvåra. Läs mer »

Vid skogens slut

Vid skogens slut

Sofia ser fram emot sitt nya jobb där hon ingår i en grupp som ska fungera som ett tvärsnitt av polis, socialtjänst och skola, för att bättre fånga upp barn med problem.  

Vid fyrtio är Sofia vilse i livet, hennes son ska flytta hemifrån och hennes man verkar ha tankarna på annat håll, något som skapar en klump i magen, hon vet ju vad som hände för några år sedan. Läs mer »

Falska toner och söta vinbär

Falska toner och söta vinbär

»Falska toner och svarta vinbär skildras med glimten i ögat och bjuder på värme och massa mys, precis som en härlig feelgood ska vara!« Villivonkans books 

»Agnes och vinodlingens historia är dramatisk. Paralleller mellan kvinnoödena i olika tidsepoker gör boken underhållande. Falska toner och söta vinbär är välskriven och lättläst. Läs mer »

Där allt börjar

Där allt börjar

Att arbeta som sjuksköterska innebär blod, svett och tårar. Det här är något som sjuksköterskan Jenny bittert får erfara efter en tid av stor oro och turbulens på den alltmer pressade vårdcentralen Hälsocentralen i Halmstad . Läs mer »

Röda rummet

Röda rummet

Arvid Falk ska erövra världen. I det berömda öppningskapitlet till Röda rummet står den unge journalisten på Mosebacke, full av djärva ideal och impulser från kontinenten. Stockholm ligger för hans fötter, strålande av ljus. Det är en afton i början av maj, men allt andas gryningstid. Läs mer »

1984

1984

George Orwells roman 1984 är tveklöst en av 1900-talets mest inflytelserika böcker och en stilbildande framtidsskildring. När den utkom år 1949 hade världen just sett en totalitär regim falla och en annan födas. Läs mer »

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL