ANNONS

Simon & Schusters VD Carolyn Reidy död i hjärtattack

Simon & Schusters kontor i New York. Foto: iStock.

Carolyn Reidy, legendarisk VD för storförlaget Simon & Schuster sedan 2008, är död. Hon drabbades av en hjärtattack på tisdagsmorgonen. Reidy blev 71 år.

Carolyn Reidy kom till Simon & Schuster från Avon Books 1992. Hon hade ansvar för vuxenböcker hösten 2007 när hon utsågs till efterträdare till VD:n Jack Romanos som gick i pension. Carolyn Reidy inledde sin karriär i förlagsbranschen redan 1974, då på Random House.

Dennis Eula, ekonomichef på S&S som jobbat med Reidy i 25 år skickade ut ett meddelande till personalen med den tragiska nyheten och beskrev där Reidy som ”en stark ledare, lojal vän och passionerad supporter” och pekade på hennes ”unika kombination av affärsskicklighet och kreativ genialitet som gjorde henne till en ’once-in-a-lifetime’ förlagschef”, skriver Publishers Weekly.

Han berättade hur hon alltid var noga med att gratulera författare med handskrivna lappar när de vunnit ett pris, hamnat på en topplista eller bara för att meddela att hon läst klart deras manus.

”Carolyn gick genom livet med ett överflöd av glädje, och älskade att fira kollegors och vänners prestationer och milstolpar med stor generositet och fanfarer. Att så många av oss på Simon & Schuster har varit vänner och kollegor med henne i många, många år säger allt om den sorts person och ledare hon var, och vi kommer alla att sakna henne fruktansvärt mycket”, skrev Eula vidare, enligt The Bookseller.

Hyllningarna strömmade in från kollegor i branschen när hennes död blev känd.

Carolyn Reidy blev 71 år.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se