ANNONS

Cengage och McGraw-Hill avbryter sammanslagning

Det har gått ett år sedan två av världens största förlag, Cengage (13), och McGraw-Hill (11) meddelade att de skulle gå samman till ett förlag och skapa en katalog på 44 000 titlar. Det skulle också skapa en omsättning på över 3 miljarder dollar och synergieffekter på 300 miljoner dollar. Men på måndagen meddelade Cengage att de avbryter sammanslagningen med McGraw-Hill eftersom konkurrensmyndigheterna i USA haft synpunkter och att granskningen dragit ut på tiden. Det har framkommit kritik och farhågor om att den nya förlagsjätten (hade blivit världens sjätte största förlag) skulle minska konkurrensen för läromedel och studentlitteratur.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL