ANNONS

Maria Ernestam skriver tvåboksavtal med LB Förlag

Maria Ernestam. Foto: Richard Ryan

Våren 2021 ger LB förlag ut den första av två nya romaner av Maria Ernestam, som tidigare kommit ut med ett tiotal böcker på Bokförlaget Forum.

Maria Ernestam debuterade 2005 med Caipirinha med Döden. Sedan dess har hon givit ut ett stort antal romaner som även översatts och kommit ut i över tio länder. 2018 gjorde Maria Ernestam ett gästspel på LB Förlag när hon gav ut Brutna ben och Brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul. Romanen blev en stor framgång och nu väljer Maria att skriva avtal med LB Förlag för ytterligare två böcker.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta arbeta med Louise, säger Maria Ernestam i ett pressmeddelande. Hon är driven, extremt professionell och har på kort tid skapat ett mycket framgångsrikt förlag. Hon lyckas med stort engagemang plocka fram det bästa hos sina författare och har förmågan att uppskatta olika genrer, vilket jag sätter stort värde på. Det inspirerar och motiverar.

– Jag är full av beundran för Marias författarskap, säger Louise Bäckelin, VD på LB Förlag. Hon pendlar mellan det djupt allvarliga och det skruvat komiska med samma lätthet. Våren 2021 ger vi ut den första romanen som är en härlig feelgood i påsktider. Den andra romanen är mörkare och kretsar kring vad som egentligen hände när en ung man drunknade på sjuttiotalet.

Maria Ernestam är i grunden journalist och har studerat engelsk litteratur och matematik. Hon har varit bosatt i USA och arbetade elva år i Tyskland som korrespondent för Veckans affärer och Dagens medicin.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se