Maria Ernestam skriver tvåboksavtal med LB Förlag

Maria Ernestam. Foto: Richard Ryan

Våren 2021 ger LB förlag ut den första av två nya romaner av Maria Ernestam, som tidigare kommit ut med ett tiotal böcker på Bokförlaget Forum.

Maria Ernestam debuterade 2005 med Caipirinha med Döden. Sedan dess har hon givit ut ett stort antal romaner som även översatts och kommit ut i över tio länder. 2018 gjorde Maria Ernestam ett gästspel på LB Förlag när hon gav ut Brutna ben och Brustna hjärtan – en alldeles omöjlig jul. Romanen blev en stor framgång och nu väljer Maria att skriva avtal med LB Förlag för ytterligare två böcker.

– Jag är väldigt glad över att få fortsätta arbeta med Louise, säger Maria Ernestam i ett pressmeddelande. Hon är driven, extremt professionell och har på kort tid skapat ett mycket framgångsrikt förlag. Hon lyckas med stort engagemang plocka fram det bästa hos sina författare och har förmågan att uppskatta olika genrer, vilket jag sätter stort värde på. Det inspirerar och motiverar.

– Jag är full av beundran för Marias författarskap, säger Louise Bäckelin, VD på LB Förlag. Hon pendlar mellan det djupt allvarliga och det skruvat komiska med samma lätthet. Våren 2021 ger vi ut den första romanen som är en härlig feelgood i påsktider. Den andra romanen är mörkare och kretsar kring vad som egentligen hände när en ung man drunknade på sjuttiotalet.

Maria Ernestam är i grunden journalist och har studerat engelsk litteratur och matematik. Hon har varit bosatt i USA och arbetade elva år i Tyskland som korrespondent för Veckans affärer och Dagens medicin.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.