ANNONS

Chilenske författaren Luis Sepúlveda död i Covid-19

I början av mars rapporterade TT att den chilenske författaren Luis Sepúlveda smittats av coronaviruset sedan han besökt en litteraturfestival i Portugal. Nu skriver The Guardian att Luis Sepúlveda dött i Covid-19. Han blev 70 år.
Sepúlveda var politisk aktivist i unga år och arresterades 1973 av Pinochets militärdiktatur och satt i fängelse i två och ett halvt år. Han rymde 1977 och återvände sedan aldrig till Chile. Från 1982 och framåt bodde han i Europa, först i Tyskland och de senaste tjugo åren i Spanien. Han fick sitt internationella genombrott 1989 med romanen Den gamle mannen som läste kärleksromaner som även filmatiserades med Richard Dreyfuss i huvudrollen.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se