Chilenske författaren Luis Sepúlveda död i Covid-19

I början av mars rapporterade TT att den chilenske författaren Luis Sepúlveda smittats av coronaviruset sedan han besökt en litteraturfestival i Portugal. Nu skriver The Guardian att Luis Sepúlveda dött i Covid-19. Han blev 70 år.
Sepúlveda var politisk aktivist i unga år och arresterades 1973 av Pinochets militärdiktatur och satt i fängelse i två och ett halvt år. Han rymde 1977 och återvände sedan aldrig till Chile. Från 1982 och framåt bodde han i Europa, först i Tyskland och de senaste tjugo åren i Spanien. Han fick sitt internationella genombrott 1989 med romanen Den gamle mannen som läste kärleksromaner som även filmatiserades med Richard Dreyfuss i huvudrollen.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL