ANNONS

Mofibo-grundaren Morten Strunge lämnar Storytels styrelse – fd Spotifychef föreslås

Storytel heter i Danmark Mofibo. Nu lämnar dock grundaren Morten Strunge Storytels styrelse, fyra år efter att Storytel köpte hans bolag.

Morten Strunge som sålde sitt bolag Mofibo till Storytel 2016, lämnar Storytels styrelse i samband med stämman. Det gör även Eva Swartz Grimaldi. Istället föreslås en tidigare Spotify-chef ta plats.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

Den danske entreprenören Morten Strunge byggde på kort tid upp Mofibo som dominerade den danska marknaden för eböcker och ljudböcker. Mofibo försökte även etablera sig i Sverige.

Men i maj 2016 kom beskedet att Storytel köpt Mofibo. Varumärket var dock så starkt att Storytel valt att behålla det i Danmark. På den danska sajten står det istället Mofibo – a part of Storytel.

ANNONS

I höstas släpptes nyheten att Morten Strunge tagit in 6 miljoner euro för att lansera en egen streamingtjänst, Podimo, inte för ljudböcker utan främst podcasts. På bara tre månader hade tjänsten fått 75 000 användare och uppenbarligen vill han fokusera ännu mer på det.

När Storytel skickade ut information inför stämman så framkom det nämligen att Eva Swartz Grimaldi och Morten Strunge har avböjt omval. Istället föreslås Stefan Blom och Malin Holmberg att väljas till nya ledamöter.

Stefan Blom (f 1972) är bosatt i New York sedan 2016 och har en bakgrund som Chief Strategy Officer och Chief Content Officer på Spotify och tidigare COO, EVP International och CEO för EMI Music Nordic, Head of Product & Services på 3, samt entreprenör och investerare. Studerade på KTH 1993-1997. Numera är han aktiv som investerare och rådgivare, enligt ett pressmeddelande.

Malin Holmberg (f 1971) är partner vid Target Globals London-kontor, en ledande europeisk VC firma med huvudkontor i Berlin. Innan hon anslöt till Target Global arbetade Malin vid Tele2 som medlem av koncernledningen under flera år i följande roller: VD Tele2 Nederländerna, EVP Centraleuropa, VD Kroatien samt som Group Product Director. Tidigare erfarenhet inkluderar även över tio år inom Strategy M&A/ Due Diligence in Technology vid Marakon Associates, ATKearney and Morgan Stanley – med huvudsaklig bas i London. Tidigare ledamot i Ramirent. Malin har en MBA från INSEAD i Frankrike/Singapore och en Master of Science i ekonomi från Handelshögskolan I Stockholm.

Valberedningen föreslår omval av nuvarande styrelseledamöterna Helen Fasth Gillstedt, Rustan Panday, Jonas Tellander, Jonas Sjögren och Nils Janse. Det föreslås även att Rustan Panday omväljs som styrelseordförande.

Storytels årsstämma äger rum den 6 maj och med tanke på coronarisker gäller särskilda förordningar. Om det lagförslag som finns om att tillfälligt tillåta fullmaktsinsamling och poströstning vid bolagsstämmor går igenom den 15 april tänker Storytel ordna med poströstning.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL