Fredrik Backman och Forum skänkte 1 500 ex av En man som heter Ove till personer i hemkarantän

Fredrik Backman. Foto: Linnéa Jonasson Bernholm

På initiativ av Fredrik Backman har 1 500 ex av En man som heter Ove skickats ut gratis till privatpersoners brevlådor tillsammans med ett brev signerat av författaren. 

I ett samarbete med Bokförlaget Forum gick Fredrik Backman ut i sina sociala medier och erbjöd sig att skicka ut ett ex av sin succéroman En man som heter Ove till sina följares nära och kära. Detta för att sprida försoning och medmänsklighet i dessa ansträngda tider då man inte kan umgås som vanligt.

Han skrev bland annat: ”Men efter att Folkhälsomyndigheten gick ut med informationen att ’riskgrupper’ bör begränsa sina kontakter och ’stanna hemma så mycket som möjligt’ har jag förstått att en del av er hamnat i konflikter med människor som ni älskar om vem detta egentligen gäller, och varför.’

”Den du älskar är kanske envis (som fan) och du kanske är störig (det är du, lite, det får du erkänna) och ni kanske kör fast. Och då kanske inte det här hjälper ett dugg, men OM du tror att det hjälper så skickar jag gärna ett ex av ’En man som heter Ove’ tillsammans med ett signerat ex av brevet på bilden till personen du bråkar med.”

Intresset var stort och många hörde av sig med namn och adress till vem de skulle vilja skänka en bok till. Forum fick mycket att göra, totalt skickade de ut 1 500 böcker och dessa gick åt direkt. Ett brev skickades också med, skrivet och signerat av Fredrik Backman.

Brevet som skickades ut tillsammans med En man som heter Ove. Foto: Fredrik Backmans Facebooksida

–  Det har varit väldigt roligt att få vara med och göra detta verkligt tillsammans med Fredrik och att kunna bidra till både snällare relationer men också ge en stunds resa in i en annan värld tillsammans med Ove, hans Saab och hans motsträviga välvilja, säger Adam Dahlin, i ett inlägg på Forums hemsida.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Totalt 1 500 ex skickades ut. Foto: Bokförlaget Forum
Medarbetarna på förlaget fick att göra. Foto: Bokförlaget Forum
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL