ANNONS

De kan vinna internationella Bookerpriset 2020

Daniel Kehlmann är nominerad till internationella Bookerpriset för "Tyll". Arkivbild: Claudio Bresciani/TT.

Den nederländska författaren Marieke Lucas Rijneveld kan bli en av de yngsta någonsin att vinna det internationella Bookerpriset. 28-åringen är nominerad för sin debutroman ”The discomfort of evening”.

Den tyske författaren Daniel Kehlmann är nominerad för romanen ”Tyll”, som utspelar sig på 1600-talet och har ett kapitel som handlar om den svenska kungen Gustav II Adolf.

De övriga nominerade är iranska författaren Shokoofeh Azar, för ”The enlightment of the greengage tree”, argentinska Gabriela Cabezón Cámara för ”The adventures of china iron”, mexikanska Fernanda Melchor för ”Hurricane season” och japanska Yōko Ogowas ”The memory police”; som utkom 1994 men först nu har översatts till engelska.

Prissumman på 50 000 pund, över 600 000 svenska kronor, i den internationella priskategorin delas mellan författare och översättare.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se