ANNONS

Cilla Nergårdh blir vd för Astrid Lindgren AB

Cilla Nergårdh. Foto: Johan Töpel

Astrid Lindgren AB omorganiserar och Astrid Lindgrens barn och barnbarn rekryterar nuvarande kommunikationschefen Cilla Nergårdh som vd.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Det blir första gången som Astrid Lindgren AB får en vd utanför familjen. I en omorganisation går bolaget från en ägarledd struktur till en ägarstyrd, där ägarna framförallt fokuserar på långsiktigt strategiska och policymässiga frågor.

– Vi ägare har under en längre tid diskuterat hur bolaget bäst ska organiseras och styras för att uppnå våra långsiktiga mål. Vi har utvecklats från ett mindre, förvaltande, familjebolag till ett professionellt och modernt rättighetsbolag. Med bibehållande av en stark företagskultur grundad på Astrid Lindgrens värderingar ser vi nu fram emot att ta nästa steg, säger Olle Nyman, avgående vd och tillträdande ordförande i familjens ägarråd samt som ansvarig för juridiska frågor i koncernen, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ny vd blir Cilla Nergårdh som fram tills nu arbetat som kommunikationschef i bolaget.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Cilla Nergårdh. Hon kan bolagets verksamhet och har vunnit både ägarnas och personalens största förtroende. Hennes intuition och visionära ledarskap borgar för en fortsatt stark utveckling för bolaget. Min primära roll blir att stötta VD i alla de spännande utmaningar som ligger framför oss, säger Nils Nyman, styrelseordförande i Astrid Lindgren Aktiebolag.

Både Olle Nyman och Nils Nyman kommer därmed att finnas kvar som resurser inom företaget, liksom två andra ägare – Annika Lindgren och Malin Billing, som kommer att fortsätta arbeta med innehålls- och värderingsfrågor.

– Jag är oerhört stolt över att fått förtroendet och uppdraget att föra Astrid Lindgrens berättelser vidare in i framtiden, säger Cilla Nergårdh i samma pressmeddelande. För mig som nytillträdd VD är det en styrka att ha kvar ägarna i verksamheten, om än i nya roller. De sitter på stor kunskap och erfarenhet, samt på en inre kompass vad gäller lojaliteten mot originalberättelserna och Astrid Lindgren själv.

Astrid Lindgren AB omsatte 61,8 Mkr (2018) med ett rörelseresultat på 29,2 Mkr. I koncernen ingår även Astrid Lindgrens värld som omsatte 218 Mkr (2018) med ett rörelseresultat på 11,2 Mkr.

LÄS OCKSÅ: Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs skjuter upp säsongsöppningen

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Tack för att du läste ända hit. Gör du det ofta får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL