ANNONS

Cilla Nergårdh blir vd för Astrid Lindgren AB

Cilla Nergårdh. Foto: Johan Töpel

Astrid Lindgren AB omorganiserar och Astrid Lindgrens barn och barnbarn rekryterar nuvarande kommunikationschefen Cilla Nergårdh som vd.

Det blir första gången som Astrid Lindgren AB får en vd utanför familjen. I en omorganisation går bolaget från en ägarledd struktur till en ägarstyrd, där ägarna framförallt fokuserar på långsiktigt strategiska och policymässiga frågor.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Vi ägare har under en längre tid diskuterat hur bolaget bäst ska organiseras och styras för att uppnå våra långsiktiga mål. Vi har utvecklats från ett mindre, förvaltande, familjebolag till ett professionellt och modernt rättighetsbolag. Med bibehållande av en stark företagskultur grundad på Astrid Lindgrens värderingar ser vi nu fram emot att ta nästa steg, säger Olle Nyman, avgående vd och tillträdande ordförande i familjens ägarråd samt som ansvarig för juridiska frågor i koncernen, i ett pressmeddelande.

Ny vd blir Cilla Nergårdh som fram tills nu arbetat som kommunikationschef i bolaget.

– Vi är mycket nöjda med rekryteringen av Cilla Nergårdh. Hon kan bolagets verksamhet och har vunnit både ägarnas och personalens största förtroende. Hennes intuition och visionära ledarskap borgar för en fortsatt stark utveckling för bolaget. Min primära roll blir att stötta VD i alla de spännande utmaningar som ligger framför oss, säger Nils Nyman, styrelseordförande i Astrid Lindgren Aktiebolag.

Både Olle Nyman och Nils Nyman kommer därmed att finnas kvar som resurser inom företaget, liksom två andra ägare – Annika Lindgren och Malin Billing, som kommer att fortsätta arbeta med innehålls- och värderingsfrågor.

ANNONS

– Jag är oerhört stolt över att fått förtroendet och uppdraget att föra Astrid Lindgrens berättelser vidare in i framtiden, säger Cilla Nergårdh i samma pressmeddelande. För mig som nytillträdd VD är det en styrka att ha kvar ägarna i verksamheten, om än i nya roller. De sitter på stor kunskap och erfarenhet, samt på en inre kompass vad gäller lojaliteten mot originalberättelserna och Astrid Lindgren själv.

Astrid Lindgren AB omsatte 61,8 Mkr (2018) med ett rörelseresultat på 29,2 Mkr. I koncernen ingår även Astrid Lindgrens värld som omsatte 218 Mkr (2018) med ett rörelseresultat på 11,2 Mkr.

LÄS OCKSÅ: Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs skjuter upp säsongsöppningen


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se