ANNONS

Astrid Lindgrens Värld och Astrid Lindgrens Näs skjuter upp säsongsöppningen

Pippi Långstrump på Astrid Lindgrens Värld. Foto: Örjan Karlsson/Astrid Lindgrens Värld

På grund av coronapandemin väljer Astrid Lindgrens Näs och Astrid Lindgrens Värld att skjuta upp säsongsöppningarna på obestämd tid. 

Den 9 april 2020 skulle Astrid Lindgrens Näs ha öppnat för säsongen och Astrid Lindgrens Värld skulle ha slagit upp portarna den 15 maj. Men med anledning av coronapandemin skjuts båda premiärerna upp. 

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– När det gäller Astrid Lindgrens Näs har vi blivit tvungna att fatta det här beslutet att inte öppna den 9/4. Vi bedömer att det inte kommer tillräckligt många gäster för att driva verksamheten från planerat startdatum. Därför skjuter vi upp öppningen för Astrid Lindgrens Näs på obestämd tid, fram till det att förbudet för folksamlingar över 500 personer tas bort eller att andra nya rekommendationer rörande folksamlingar och resande kommer från Folkhälsomyndigheten, säger Jocke Johansson, vd för Astrid Lindgrens Värld AB, i ett pressmeddelande

Även för parken Astrid Lindgrens Värld kommer ordinarie öppningsdatum skjuts på en just nu oklar framtid.

Personal kommer att varslas och korttidspermitteras för båda verksamheterna. Bokade evenemang kommer att flyttas och biljetter och boenden ska återbetalas.

– Vi kan bara hoppas att läget snart kommer att återgå till det normala så att vi kan erbjuda gästerna en öppen park och att vi i största möjligaste mån kan dra tillbaka varslen och permitteringarna. Det här är ju inget någon av oss önskar, säger Jocke Johansson.

ANNONS

LÄS OCKSÅ: Cilla Nergårdh blir vd för Astrid Lindgren AB


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se